15 Δεκεμβρίου 2022

Την μεταφορά του Ειρηνοδικείου από το Καπανδρίτι ζήτησε ο Δήμαρχος Μαραθώνα


Να μεταφερθεί το Ειρηνοδικείο Μαραθώνα από το Καπανδρίτι στον Δήμο Μαραθώνα ήταν το θέμα συζήτησης της συνάντησης του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης  Κώστα Τσιάρα. Ο Υπουργος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος, δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα με ορίζοντα το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την ανασυγκρότηση των Δικαστηρίων. Θα έχει ενδιαφέρον η στάση και οι ενέργειες της δική μας Δημοτικής Αρχής Ωρωπού πάνω στο θέμα, αφού το Καπανδρίτι τα τελευταία χρόνια έχει "απογυμνωθεί" από υπηρεσίες όπως το Αστυνομικό Τμήμα και οι τράπεζες. Παρακάτω η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα:

  "Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 13/12, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Μπούσουλα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, εν όψει της μελέτης που έχει αναθέσει το Υπουργείο για την ανασυγκρότηση των Δικαστηρίων της χώρας, η άρση της χρόνιας αδικίας που αφορά στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα που εδρεύει στο Καπανδρίτι ώστε η έδρα του να μεταφερθεί στο Δήμο Μαραθώνος.
O Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψιν του το δίκαιο αίτημα.
Οι επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία για την βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου Μαραθώνος και την καλύτερη εξυπηρέτησή των δημοτών μας, συνεχίζονται."




Προηγούμενο
Επόμενο