17 Οκτωβρίου 2022

Τη δική του στέγη απέκτησε ο Σύλλογος Μαλακάσας "Φύση & Δράση" (ΦΩΤΟ)


Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τον πατέρα Δημήτριο, την εκδήλωση των εγκαινίων της νέας στέγης του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαλακάσας άνοιξε η κα. Αθηνά Δαλιάνη η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκομένους "στο καινούργιο μας σπίτι", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ιδιαιτέρως, ευχαρίστησε τον κύριο Γεώργιο Παγώνη εκπρόσωπο του ευεργέτη της περιοχής, Αθανασίου Μαρτίνου του οποίου το οίκημα της έδρας του Συλλόγου αποτέλεσε δωρεά.

 Η κυρία Δαλιάνη ευχαρίστησε τον εφημέριο Δημήτριο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπαγιάννη, τον Κωνσταντίνο Λίτσα δημοτικό σύμβουλο, τον πρόεδρο της κοινότητας Μαλακάσας Σπύρο Λίτσα όπως, επίσης, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ευαγγελία Σημαντήρη, Βαρβάρα Σιδέρη, Βασίλη αλεξανδρή, τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Στέλιο Κοροβέση και τον καθηγητή, ζωγράφο και συγγραφέα, Σπύρο Στεργίου. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Σύλλογος Σαρακατσανέων με εκπρόσωπο τον κ. Χρήστο Σαμπάνη, ο Σύλλογος Κρητών "Η Κρήτη" με τον Πρόεδρο Μιχάλη Μπαφάκη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεσίου με την Πρόεδρο Σοφία Λίτσα.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε πως ένα όνειρο έγινε, επιτέλους, πράξη χάρη στον κύριο Μαρτίνο που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου αγκαλιάζοντάς τον και προσφέροντάς του στέγη. Η Πρόεδρος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη για την παραχώρηση του χώρου και τον Κωνσταντίνο Λίτσα για την υποστήριξή του για τη διαμόρφωση του χώρου.  Απηύθυνε δε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις του Συλλόγου. Ανέφερε χαρακτηριστικά:  "Σκοπός μας είναι η Μαλακάσα να γίνει κέντρο πολιτισμού του Δήμου μας".


 Τιμητικός έπαινος δόθηκε τους κυρίους Παγώνη, Κ. Λίτσα και Γιασημάκη. Ο κ. Κ. Λίτσας ευχαρίστησε για την προσφορά τον κ. Μαρτίνο και για την εθελοντική εργασία τα μέλη του Συλλόγου. Μιλώντας για Κυψέλη πολιτισμού ανέφερε πως το περιβάλλον γύρω από τη στέγη είναι καταπληκτικό και πως τίποτα δεν θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς τη συμβολή του κυρίου Μαρτίνου από τον οποίο ζήτησε να συμβάλει για άλλη μία φορά, ώστε να προγραμματιστεί η ολοκλήρωση του ιερού ναού της Μαλακάσας. Ο Πρόεδρος της κοινότητας Μαλακάσας κ. Σπύρος Λίτσας ανέφερε ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου πως είναι πολύ χαρούμενος που η επανίδρυση του Συλλόγου ήταν επιτυχής. "Ως κοινότητα στηρίζουμε, στηρίζαμε και θα στηρίζουμε την προσπάθεια", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Στέλιος Κοροβέσης, Περιφερειακός σύμβουλος, ανέφερε:  Παρευρίσκομαι εδώ ως πολίτης. Σας ζηλεύω και ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός. Οι εθελοντές είναι στελέχη ψυχής". Ακολούθησαν ζωντανά μελωδίες και τραγούδια.










































Προηγούμενο
Επόμενο