27 Σεπτεμβρίου 2022

Στην τελική ευθεία πέρασε το έργο ηλεκτροφωτισμού στη λεωφόρο Μαλακάσας - Ωρωπού


Στην τελική ευθεία πέρασε η κατασκευή του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη Λεωφόρο Αθηνών (Μαλακάσας) - Ωρωπού, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Το έργο προβλέπει τοποθέτηση φωτιστικών από τη διασταύρωση της Λεωφόρου με την Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης έως τη συμβολή της με την οδό Μικράς Ασίας και είναι προϋπολογισμού 1.000.000 Ευρώ και θα αναβαθμίσει τη Λεωφόρο σε έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Κατά την υπογραφή παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θανάσης Κατσιγιάννης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μαρίας Μίσκα.

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου στο Δήμο μας ήταν βασική μας προτεραιότητα από την ανάληψη των καθηκόντων μας πριν από τρία χρόνια. Θα αλλάξει δραστικά τη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών στο Δήμο μας, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και σε επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου που θα προσφέρει ασφάλεια και ποιότητα στις μετακινήσεις, πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και ανάπτυξη στον τόπο μας».

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται:

Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στα τμήματα όπου δεν υπάρχει, με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με στόχο την μεγαλύτερη φωτεινότητα, τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και το λιγότερο κόστος συντήρησης.

Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων επί των ιστών ΔΕΗ, με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου.

Το νέο δίκτυο θα κατασκευαστεί με ιστούς FRP παθητικής ασφάλειας, πιστοποιημένους κατά το πρότυπο ΕΝ 12767, καθώς κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου δεν υπάρχουν στηθαία ασφαλείας.

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο