8 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ για τον θάνατο του 17χρονου ντελιβερά

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για τον τραγικό θάνατο του ανήλικου διανομέα σε τροχαίο στη Σκάλα Ωρωπού το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για ένα εργατικό δυστύχημα, που έρχεται να αυξήσει το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι διανομείς που εργάζονται στο κλάδο του επισιτισμού, με θύμα μάλιστα έναν 17χρονο εργαζόμενο, στη μάχη για το μεροκάματο.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που ξηλώνει τα εργατικά δικαιώματα. Είναι το αποτέλεσμα της σήψης του παρωχημένου καπιταλιστικού συστήματος, που πλέον μόνο οικονομικές κρίσεις, φτώχεια και πολέμους μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και αναγκάζονται όλο και περισσότεροι μαθητές να εργάζονται στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

Τα μέτρα προστασίας της υγείας και η ασφάλεια των εργαζόμενων υποτάσσονται στο καπιταλιστικό κέρδος, την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις των ελεγκτικών μηχανισμών συνεχώς αυξάνονται.

Κάθε 3 μέρες, ένας εργάτης χάνει τη ζωή του. Κάθε μέρα γίνονται 19 εργατικά "ατυχήματα". Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν υπόθεσή τους την ανατροπή αυτής της "μαύρης κανονικότητάς τους", με τη συλλογική οργάνωση, τους αγώνες και την αλληλεγγύη τους.

Η Οργάνωσή μας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεαρού εργαζόμενου.




Προηγούμενο
Επόμενο