29 Αυγούστου 2022

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στο δημοτικό Πολυδενδρίου με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχήςΓια ακόμη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της αδυναμίας των σχολικών επιτροπών του δήμου μας να ικανοποιήσουν ακόμη και τις απολύτως απαραίτητες εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Έτσι πολλά σχολεία παραμένουν και φέτος χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες βαψίματος, όπως είναι το δημοτικό σχολείο Πολυδενδρίου που ενώ έχουν περάσει τρία χρόνια πανδημία δεν έχει γίνει καμία εργασία βαψίματος των επιφανειών του.

Δίκαιη είναι η αγανάκτηση γονιών και εκπαιδευτικών που απαιτούν να βαφτεί το σχολείο και να είναι έτοιμο πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες την δημοτικής αρχής που όχι μόνο στηρίζει την πολιτική της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων αλλά και συμφωνεί στην εφαρμογή του «νέου σχολείου της αγοράς» όπου για την λειτουργία του σχολείου θα πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς και τα σχολεία θα κατακλύζονται από «χορηγούς» που θα παρεμβαίνουν ακόμη και στην ίδια την λειτουργία τους όταν το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση και ο δήμος, θα απεμπολούν τις ευθύνες τους.

Στην βάση αυτή, η ενέργεια της διευθύντριας του δημοτικού σχολείου Πολυδενδρίου να καλέσει τους γονείς των μαθητών να συνεισφέρουν για να βαφτεί το σχολείο όχι μόνο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα αλλά και επιβαρύνει επιπλέον την τσέπη τους τώρα που η ακρίβεια, η τιμή του ρεύματος και των καυσίμων καλπάζουν, εξανεμίζοντας και το τελευταίο ευρώ…

Την ίδια στιγμή ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την λειτουργία του σχολείου καθώς όταν θα προκύπτουν προβλήματα αντί να στρέφεται η δίκαιη αγανάκτηση και η διεκδίκηση προς τους υπευθύνους για να δώσουν λύση στα προβλήματα που ίδιοι με την πολιτική τους δημιουργούν, θα καλούνται οι γονείς να συνεισφέρουν ξανά και ξανά. Σήμερα για το βάψιμο του σχολείου, αύριο μπορεί για τα αναλώσιμα, μεθαύριο μπορεί για τα είδη υγιεινής και ποιος ξέρει τί άλλο…

Καλούμε εδώ και τώρα την δημοτική αρχή Ωρωπού που είναι ο καθ’ ύλην υπεύθυνος, να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να βαφτεί το δημοτικό σχολείο Πολυδενδρίου και να μην επιβαρυνθεί κανένας γονιός οικονομικά ή ακόμη και με προσωπική εργασία. Να σταματήσει να δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα, αντί να λύνει αυτά που ήδη υπάρχουν.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να απαιτήσουν την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο σχολείο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να μην δεχτούν καμμιά οικονομική η άλλη επιβάρυνση.

Aύγουστος 2022,

Το γραφείο τύπου


Προηγούμενο
Επόμενο