11 Ιουλίου 2022

Πάνω από 700 κιλά σκουπίδια ανασύρθηκαν από το λιμάνι Αγ. Αποστόλων

 

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΚΙΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Περισσότερα από 700 κιλά σκουπίδια ανέσυραν από το βυθό του αλιευτικού καταφυγίου Αγίων Αποστόλων Καλάμου του Δήμου Ωρωπού οι εθελοντές του Beach Cleaning μετά από πεντάωρη δύσκολη προσπάθεια στα θολά νερά στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης καθαρισμού που υποστηρίχτηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού και ήταν η δεύτερη μετά τη δράση που έγινε πριν λίγους μήνες στον Ωρωπό. Θα ακολουθήσει ανάλογη δράση στο Χαλκούτσι.
Ανασύρθηκαν 10 λάστιχα αυτοκινήτων, μία βάρκα, κάδοι πλυντηρίων, σωλήνες, άγκυρες, δίχτυα και δεκάδες αντικείμενα ζημιογόνα για το περιβάλλον.
Τις εργασίες της ομάδας παρακολούθησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Κωστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κιούσης, Παναγιώτης Πέππας και ο τοπικός σύμβουλος Καλάμου Γιάννης Παπαπέτρου. Εκτός από τους μόνιμους εθελοντές της Beach Cleaning συμμετείχε εθελοντής δύτης κάτοικος της περιοχής. Τα ευρήματα ζυγίστηκαν, καταγράφηκαν και συγκεντρώθηκαν για καταστροφή.
"Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις δράσεις για την αναβάθμιση στα αλιευτικά καταφύγια που περίμεναν καιρό τη συντήρηση τους. Ευχαριστούμε τα νέα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση. Συνεχίζουμε δυναμικά", είπε στο μήνυμα του ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ενώ ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θοδωρής Κωστόπουλος τόνισε: "Θα χρειαστεί και δεύτερη δράση για να καθαρίσουμε και το λιμάνι των Αγίων Αποστόλων. Είναι προσωπικό στοίχημα αλλά και στοίχημα του Λιμενικού Ταμείου και του δημάρχου μας να παραδώσουμε τα αλιευτικά καταφύγια καθαρά και αναβαθμισμένα. Έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά".
Ο εκπρόσωπος της Beach Cleaning Κωνσταντίνος Φούρλας ευχαρίστησε το Δήμο Ωρωπού, το Λιμενικό Ταμείο και το καταδυτικό κέντρο Cool Experience για την παραχώρηση του εξοπλισμού και τόνισε: "Δυστυχώς ο καιρός δε μας βοήθησε αλλά βγάλαμε πολλά σκουπίδια και επικίνδυνα αντικείμενα. Ευχαριστούμε το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Ωρωπού για την άψογη συνεργασία".

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο