8 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί το Δήμο Ωρωπού

Ο Γιάννης Δήμας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Χάλκη

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ


Πρόσκληση στο Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφτεί τον Δήμο Ωρωπού απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Αφιδνών και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας ο οποίος εκπροσώπησε τον τόπο μας στο κορυφαίο επιστημονικό συνέδριο για το Περιβάλλον που έγινε στη Χάλκη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου.
Ο Γιάννης Δήμας με την ευκαιρία των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου "Εco Eυ - ζην - Περιβάλλον - Ζώα - Ηθική" βρέθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μαζί με τον διακεκριμένο γυναικολόγο Κωνσταντίνο Πάντο και είχαν την τιμή να συναντήσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Γιάννης Δήμας μετέφερε χαιρετισμό του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και προσκάλεσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί τον Δήμο Ωρωπό στην επόμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και υποσχέθηκε να επισκεφθεί τον Δήμο Ωρωπού με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΣ: «ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ»

«Ηταν τιμή μου να εκπροσωπήσω τον Δήμο Ωρωπού σε αυτό το σπουδαίο επιστημονικό συνέδριο για το Περιβάλλον που έγινε στην ιστορική Χάλκη, ένα από τα εννιά Πριγκηπονήσια. Αισθάνθηκα συγκίνηση και υπερηφάνεια ως Έλληνας και ως αντιδήμαρχος του Δήμου Ωρωπού μεταφέροντας τον χαιρετισμό του δημάρχου μας Γιώργου Γιασημάκη και την πρόσκληση του να έρθει στον τόπο μας. Μαζί με τον συμπολίτη μου, καλό φίλο και διακεκριμένο μαιευτήρα Κωνσταντίνο Πάντο ζήσαμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία και γίναμε σοφότεροι για ζητήματα που αφορούν το Περιβάλλον. Είναι γνωστό πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει μεγάλη ευαισθησία για θέματα που αφορούν το Περιβάλλον. Θα ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για τα όσα αποκόμισα από αυτή την επίσκεψη με σκοπό να δραστηριοποιηθούμε ακόμα περισσότερο στα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Δήμας.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Ο  «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει χαρακτηριστεί από την παγκόσμια κοινότητα ως ο «πράσινος Πατριάρχης» καθώς το ζήτημα της προστασίας του Περιβάλλοντος το έχει ιεραρχίσει ψηλά στην «ατζέντα» της Πατριαρχείας του. «Το Πατριαρχείο μας προσπαθεί να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι το οικολογικό πρόβλημα έχει και μία θεολογική και ηθική και πνευματική διάσταση, η οποία δεσμεύει όλους τους ανθρώπους και όλους τους λαούς. Για τον εαυτό τους και για τους διαδόχους, τις μέλλουσες γενιές» είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο