19 Ιουνίου 2022

Παραίτηση Δέδε: Είπε πολλά, αλλά και τίποτα



Πιο πολλά ερωτηματικά παρά απαντήσεις γέννησε η τοποθέτηση του πρώην Αντιδημάρχου Πέτρου Δέδε για τους λόγους της παραίτησής του από την διοικούσα παράταξη "Συνεργασία Ευθύνης" και την παραμονή του στο Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Ο λόγος που χρησιμοποίησε στην τοποθέτησή του ο πρώην Αντιδημάρχος Οικονομικών και Καλάμου, μου θύμισε εκείνη την τεχνική πολιτικής ρητορικής που δίδασκει το πώς να μιλάς χωρίς να λες,ουσιαστικά, κάτι. Ενώ, λοιπόν, είχε προαναγγείλει πως θα αναφερθεί εκτενώς στους λόγους της παραίτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πραγματικότητα είναι πως δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο. "Είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου στον τρόπο διοίκησης με παραδείγματα" ανέφερε ο κ. Δέδες. Δεν μας παρουσίασε όμως ούτε ένα από αυτά! φείλουμε να μην εθελοτυφλούμε αλλά να αναγνωρίζουμε τα κακώς κείμενα" ανέφερε χωρίς όμως να μας λέει ποια είναι αυτά τα κακώς κείμενα. Η τοποθέτηση του Πέτρου Δέδε δημιουργεί ερωτηματικά: Ποιά ήταν τα συγκεκριμένα γεγονότα που ήρθαν σε αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του;
Γιατί δεν αποκάλυψε και δεν μοιράστηκε μαζί μας τις απτές αιτίες της ανεξαρτητοποίησης; Οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι που έχουν αποχωρήσει από τη διοίκηση της Δημοτικής Αρχής με αιτιολογία -είτε συμφωνεί κανείς μαζί τους είτε όχι- είναι οι: Φώτης Χρυσούλας και Νώντας Δημητρίου, ενώ δεν έλειψε από την πολιτική ζωή του τόπου και το φαινόμενο των "σιωπηλών" -χωρίς καμία απολύτως δημόσια τοποθέτηση- παραιτήσεων της Τζούλης Κουτσούρη και του Μιχάλη Τόλια από την παράταξη "Πρώτα ο Δημότης". Η αποχώρηση από μια δημοτική παράταξη και η παραμονή στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια πράξη πολιτική και πρέπει να έχει ξεκάθαρη αιτιολογία χωρίς θολά σημεία και ερωτηματικά. 
Ο Πέτρος Δέδες είναι ένας νέος, μορφωμένος άνθρωπος, πάντα σεμνός και ευγενής που, πράγματι, δεν έχει ανάγκη το Δήμο Ωρωπού ή την πολιτική για να ζήσει. Αν αποφασίσει να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά του τόπου μας, με αγάπη και αρχές όπως λέει κι ο ίδιος, θα ήταν σημαντικό να το κάνει με δυναμισμό, αποφασιστικότητα και θάρρος τόσο προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, όσο και απέναντι σε παλιούς αυτοδιοικητικούς, "μέντορες" ή μη που σίγουρα θα επιδιώκουν να τον περιβάλλουν. 


 Παρακάτω ολόκληρη η απομαγνητοφωνημένη τοποθέτηση του Πέτρου Δέδε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

"Υπηρετώ τα κοινά του τόπου μας από το 2014 έχοντας εκλεγεί δύο φορές δημοτικός σύμβουλος με μία ομάδα που επέλεξα στα 23 μου. Μία ομάδα που στελεχώθηκε από νέα άτομα αλλά και παλαιότερα πολιτικά πρόσωπα που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στον τόπο μας για να οδηγηθούμε στη νίκη του 2019. Μία νίκη για την οποία εγώ προσωπικά αγωνιστικά και πίστεψα. Σήμερα όμως ήρθα για να σας αιτιολογήσω αυτή μου την απόφαση η οποία δεν ήταν εύκολη αλλά αναγκαία. Σε αυτό το σημείο να τονίσω πώς είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου στον τρόπο διοίκησης με παραδείγματα που δεν ταιριάζουν στις αρχές μου, τα πιστεύω μου, και την αγάπη μου για τον τόπο που ζω και εργάζομαι. Η απόφασή μου αυτή πάρθηκε με ειλικρίνεια, εντιμότητα και ευθύνη γιατί με αυτό άλλωστε πορευτήκαμε ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Κάτι που δυστυχώς άλλαξε στην πορεία και οδηγήθηκα εδώ σήμερα. Προσωπικός στόχος μου ήταν να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές που θεωρούσαμε καταδικαστέες κάτι που δυστυχώς δεν τους άγγιξε όλους. Με την ανεξαρτητοποίηση μου θέλησα να να διατηρήσω τα πιστεύω μου σε ότι έχει να κάνει με τα κοινά καθώς γνωρίζω καλά πώς οφείλουμε να μην εθελοτυφλούμε αλλά να αναγνωρίζουμε τα κακώς κείμενα και να γινόμαστε καλύτεροι για το καλό του τόπου μας. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η διάθεσή μου για προσφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας του κάθε πολίτη θα συνεχιστεί όπως μέχρι σήμερα χωρίς προσωπικό όφελος χωρίς αστερίσκους και χωρίς οικονομία στους κοινωνικούς κανόνες"
 
Προηγούμενο
Επόμενο