28 Μαΐου 2022

Παραμένει το Τμήμα Ασφαλείας Καλάμου. Ενεργοποιείται ο θεσμός του Τοπικού αστυνομικού στο Καπανδρίτι


 

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ


Η έγκαιρη κινητοποίηση, τα επιχειρήματα που παρουσίασε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης σχετικά με τα ζητήματα της ασφάλειας στο Δήμο, η ουσιαστική υποστήριξη του βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγο Κωνσταντίνο Σκούμα φέρνοντας για τον τόπο μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν όχι μόνο διατηρείται το Τμήμα Ασφάλειας στον Κάλαμο αλλά και ενεργοποιείται ο θεσμός του τοπικού Αστυνομικού για το Καπανδρίτι.

Μάλιστα ο Δήμος Ωρωπού σε μία κίνηση καλής θέλησης θα αναλάβει την υποχρέωση να στεγάσει τη νέα υπηρεσία σε ιδιόκτητο κτίριο καθώς και τα πάγια έξοδα (ρεύμα, νερό, συντήρηση κλπ).

Υπενθυμίζεται πως το 2017 έκλεισε το Αστυνομικό Τμήμα Καλάμου και το ζήτημα ήταν άμεση προτεραιότητα για την σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Μετά το αίσιο τέλος που είχαν οι συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τον Βασίλη Οικονόμου και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης έκανε την ακόλουθη δήλωσε: "Αισθάνομαι την ανάγκη να ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και στον Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου, για την αμέριστη στήριξη τους και την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο του αιτήματός μας. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό όταν κρατικοί παράγοντες σε τόσο υψηλό επίπεδο αφουγκράζονται άμεσα την φωνή των τοπικών κοινωνιών και δίνουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα εν τη γενέσει τους".


Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο