28 Μαΐου 2022

Μαμά και... εξετάσεις



Γράφει η Σόνια Χόνδρη, μητέρα 6 παιδιών

 Μητρότητα...  το πιο ωραίο συναίσθημα! Το μονο ακλόνητο.

 Ένας Γολγοθάς που κρύβει, όμως, ευτυχία χωρίς να ζητείται αντάλλαγμα.

 Μαμά, φυσικά... δεν γεννιέσαι... Γίνεσαι!

 Γι' αυτό ας βρούμε χρόνο σήμερα!... γιατί ο χρόνος δεν είναι αυτός που κυλάει στους δείκτες των ρολογιών. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερη ευχή από την ευγνωμοσύνη απέναντι στην ιερότητα της μητρότητας και από δυο χεράκια που ανοίγουν και σου λένε «σ’ αγαπώ μαμά...».  Ας μην ξεχνάμε τα «σ’ αγαπώ» μας ΤΩΡΑ!!! Μία μαμά, λοιπόν, μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση του παιδιού της απλά και μόνο με το να αποδεχθεί το παιδί της! χωρίς σε καμία περίπτωση, φυσικά, να παρακάπτονται τα όρια.

 Μανούλα και εγώ και γνωρίζοντας πως σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εξετάσεις των παιδιών μας θα ήθελα να γράψω στους γονείς και, φυσικά, σε όλες τις υπέροχες γλυκές μανούλες τα λόγια ενός αγαπημένου μου Διευθυντή σχολείου. Ξέρω ότι είστε όλες τρομερά αγχωμένες προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σ’ αυτές. Θυμηθείτε, όμως, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων υπάρχει ένας καλλιτέχνης ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά. Υπάρχει ένας επιχειρηματίας ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για τη Λογοτεχνία. Υπάρχει ένας μουσικός του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δεν θα έχουν ποτέ καμία σημασία. Υπάρχει ένας αθλητής του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική. Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς  στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο!!!Αν δεν τα καταφέρει,όμως, σας παρακαλώ ΜΗΝ του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. 



Πείτε του ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, είναι απλά μία εξέταση. Τα παιδιά μας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους από ένα διαγώνισμα. Πείτε του πως, ό,τι βαθμό και αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κατακρίνετε. Κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από τα παιδιά μας τα όνειρα και τα ταλέντα τους. Και... σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ ότι οι γιατροί, οι δικηγόροι και μηχανικοί είναι οι ΜΟΝΟΙ ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.




Προηγούμενο
Επόμενο