25 Μαΐου 2022

Διακρίσεις για το νέο συγγραφέα από τον Ωρωπό, Νικόλαο Παλαμίδα



Με μεγάλη επιτυχία αποκαλύπτοντας ένα μοναδικό ταλέντο, ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας ο συντοπίτης μας Νίκος Παλαμίδας από το χωριό Ωρωπός. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε πέρυσι  με την έκδοση της πρώτης Αστυνομικής περιπέτειας "Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Αιγαίο". Μετά τη μεγάλη επιτυχία που συνάντησε το πρώτο αυτό του διήγημα από τις εκδόσεις "ΑΤΕΧΝΩΣ", ο συγγραφέας συνέχισε με "Το κορίτσι της φωτογραφίας", ένα μυθιστόρημα με μυστήριο, έντονη πλοκή, συναίσθημα και ανατροπές. "Το κορίτσι της φωτογραφίας" είναι μία περιπέτεια με Αστυνομική πλοκή στην οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο μία φωτογραφία, ένα δαχτυλίδι και σκοτεινά μυστικά αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις. 
Ο Νίκος Παλαμίδας ζει και εργάζεται μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία. Kαλλιτεχνική φύση, έχει κάνει σπουδές στη μουσική αλλά και στα οικονομικά, έχει ταξιδέψει αρκετά εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ είναι λάτρης του Γιάννη Μαρή και του Manuel Vazquez Montalban.

 Όπως δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξή του στην Πόπη Ξοφάκη για το bookia.gr, η συγγραφική του πορεία μόλις ξεκίνησε έχοντας ήδη το τρίτο μυθιστόρημα του στα σκαριά! Ο συγγραφέας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Αιγαίο» είχε την έντονη δράση, «Το κορίτσι της φωτογραφίας» είχε πιο έντονο το ρομαντικό και συναισθηματικό στοιχείο. Το επόμενο θα  έχει έντονο το στοιχείο της πλεκτάνης και της συνομωσίας, ενώ στο μεθεπόμενο θα υπάρχει η αίσθηση του μεταφυσικού."
«Μερικές φορές είναι πιο έντονο το στοιχείο της δράσης, άλλες φορές το αισθηματικό ή το μεταφυσικό. Πάντοτε, όμως, προσαρμοσμένα στον ρεαλισμό της ζωής ο οποίος κυριαρχεί στα βιβλία μου.»

Κριτική, για το δεύτερο βιβλίο του συντοπίτη μας, έκανε και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Μανίκας στο culturepoint.gr στην ενότητα Bιβλιοκριτική. Ο κ. Μανίκας αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Μέσα από τη λυρικότητα των αφηγήσεων αναδεικνύεται η συναισθηματική ανάγκη των ηρώων για κατανόηση, ευαισθησία, συντροφικότητα. Τελικά, οι συγκυρίες αφήνουν το περιθώριο να επέλθει η ανατροπή, η πολυπόθητη αλλαγή, και το λάθος να οδηγήσει στο σωστό.»





Προηγούμενο
Επόμενο