18 Μαρτίου 2022

Στη Βουλή η Υπολειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων της Ανατολικής Αττικής

 

Αθήνα 16 Μαρτίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα:

"Υπολειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων της Ανατολικής Αττικής"

 

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αναπλ. Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος, με την οποία καλούσε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απαντήσει «τι σκοπεύει να κάνει ως πολιτική ηγεσία για να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων της Ανατολικής Αττικής έτσι ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτά».

Αφορμή για να κατατεθεί η Επίκαιρη Ερώτηση στάθηκε το γεγονός ότι έγινε αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από κατοίκους της Ανατολικής Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στα Κτηματολογικά Γραφεία της περιοχής.

Πολίτες αλλά και εργαζόμενοι σε όλα τα Κτηματολογικά Γραφεία της Ανατολικής Αττικής διαμαρτύρονται, καθώς διαπιστώνουν δυσλειτουργία τους, την οποία αποδίδουν στην υποστελέχωση των Γραφείων και σε αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Πολίτες που αντιμετωπίζουν τεράστιες ουρές, εργαζόμενοι χωρίς τα στοιχειώδη - ελλείψεις και σε φωτοτυπικό χαρτί - που όμως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει κατά την περίοδο των κτηματολογικών δηλώσεων και έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Στην απάντησή του ο Υπουργός αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων, όχι μόνο της Αττικής, αλλά όλης της χώρας. Τα προβλήματα, είπε, αφορούν και στην έλλειψη προσωπικού και σε ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Για όλ’ αυτά τα προβλήματα, βεβαίως, ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση!

Στη δευτερολογία του ο κ. Σκουρολιάκος δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι γνωστό πλέον ότι, για τους κυβερνώντες, η πηγή των προβλημάτων του ελληνικού κράτους από το 1830 ως σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε τα προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Ανατολική Αττική σε μια σειρά περιοχών και τις διεκδικήσεις που προβάλλει το κράτος και η Εκκλησία σε τεράστιες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής σε συνδιασμό με την απουσία δασικών χαρτών.

Ζήτησε από τον Υπουργό να πάει με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί στα Κτηματολογικά Γραφεία, διότι τον πληροφόρησαν λάθος ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν μετά από κάποιες παρεμβάσεις του. Θα διαπιστώσει ότι πολίτες και επαγγελματίες είναι εξαγριωμένοι σε βαθμό που χρειάστηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη, όπως έγινε στην περίπτωση της Θεσ/νίκης και του Κορωπίου.

Προηγούμενο
Επόμενο