2 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Ωρωπού τίμησε την παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας


 

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ Π.Υ. ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας που έχει καθιερωθεί την 1η Μαρτίου από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO) ο Δήμος Ωρωπού διοργάνωσε σεμινάριο στα μέλη των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας του Δήμου στο οποίο μίλησε ο Πυραγός του Π.Σ. Αλέξανδρος Βλαχογιάννης της Π.Υ. Οινοφύτων.

 "Με τη συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Ωρωπού κάνουμε εκπαίδευση των μελών των εθελοντικών ομάδων. Το επίπεδο των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ωρωπού είναι πολύ καλό αλλά συνεχώς όλοι χρειάζονται ενημέρωση για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας ώστε να έχουμε αποτελεσματική συμβολή στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης με τον πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο", είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Βλαχογιάννης.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης χαιρέτησε τις εργασίες του σεμιναρίου και τίμησε την παγκόσμια ημέρα της Πολιτικής Προστασίας: "Η επιμόρφωση των μελών των εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας και η ενίσχυση στο μέτρο του δυνατού είναι προτεραιότητα μας και μια μεγάλη και διαρκή προσπάθεια. Ο Δήμος Ωρωπού με 338 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, με τεράστια δασική έκταση, ορεινούς όγκους και 32 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο έχει αυξημένες ανάγκες και χρειάζεται συνεχώς ενεργούς πολίτες που θα στελεχώνουν τις εθελοντικές ομάδες. Ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μίας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα αυτής, καλύπτοντας πρωτίστως τον τομέα της πρόληψης, το σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της και ο Δήμος Ωρωπού θα κάνει συνεχώς βήματα προς αυτή την κατεύθυνση".


Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο