18 Μαρτίου 2022

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες 50+ και ΑμεΑ στο Δήμο Ωρωπού


 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 50+ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ


Ο ∆ήμος Ωρωπού αναβαθμίζει τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς την κοινωνική ενσωμάτωση και την επιμόρφωση των μεγαλύτερων ηλικιών και των ΑμεΑ, μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση Ενηλίκων ηλικίας 50+ και ΑμεΑ στον ∆ήμο Ωρωπού».

Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές στη δημιουργική απασχόληση και την επιμόρφωση, στοχεύουμε στην ενσωμάτωση, προσφέροντας για αρχή στους ενήλικους δημότες ηλικίας 50+ και στα ΑμεΑ μια πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης με τέσσερις ενότητες:

* Χρήση Η/Υ

Αγγλική γλώσσα

Μουσική

Καινοτόμο εκπαιδευτικό παιχνίδι (μαγειρικής και κηπουρικής)

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΣΩ PC Η TABLET

Συνδεθείτε από τον υπολογιστή ή το tablet σας όποια ώρα θέλετε και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας στα αγγλικά, στη χρήση υπολογιστών, αλλά και στη μουσική με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.

Οι ενότητες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό, ασκήσεις, ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, αλλά και μουσικούς καταλόγους, μουσική, βίντεο, κείμενα και άρθρα.

Η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση (Distance Education) στοχεύει στην απόκτηση νέων γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων, προσφέροντας την ευελιξία χρόνου, ώστε να παρακολουθήσετε εύκολα, στον δικό σας χρόνο και χωρίς κόστος.

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ

Στο κτίριο του ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια γνώσεων στη διαδραστική τράπεζα και να περιπλανηθείτε ανά την υφήλιο σε γαστρονομικά και κηπουρικά μυστικά.

Ένας ή παραπάνω παίκτες, μόνος ή σε ομάδα, απαντήστε στις ερωτήσεις και κερδίστε τους υπόλοιπους χρήστες σε ένα καινοτόμο παιχνίδι γνώσεων.

Επιπλέον, παρέχεται δια ζώσης εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες όπως: εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες, γνωριμία με το τάμπλετ και το σύστημα Android, αναζήτηση στο ίντερνετ (Google, YouTube, χάρτες), χρήση σημειώσεων, χρήση email, βιντεοσυνομιλίες μέσω Viber, χρήση του ημερολογίου, του ρολογιού και των ειδοποιήσεων, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλες χρήσιμες εφαρμογές.


Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο