5 Φεβρουαρίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση: Απαράδεκτες συνθήκες στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκουτσίου

 

Αίτημα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκουτσίου κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, στηρίζοντας την ίδια στιγμή τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο ΔΣ κ. Χρήστο Τρομπούκη, Αντιδήμαρχο Χαλκουτσίου κ. Ανδρέα Γαζβινιάν

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Aρ. Πρωτοκόλλου: 2160/3.2.2022

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριες Πρόεδρε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Σας καταθέτουμε, συνημμένη, αυτούσια την επιστολή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαλκουτσίου, προς το Υπουργείο Παιδείας, στην οποία καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο τους.

Μαθήματα μέσα στο κρύο, συνωστισμός σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών, έλλειψη ακόμα και ενός υπόστεγου για τα διαλείμματά τους, είναι η άλλη όψη των δισεκατομμυρίων που κατευθύνονται προς το μεγάλο κεφάλαιο για τις επενδύσεις του.

Αποδεικνύουν ότι η υγεία, η μόρφωση, η ολόπλευρη ανάπτυξη των νέων γενιών μπαίνει στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους».

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες στις οποίες γίνονται τα μαθήματα, αποτελούν συνέχεια της πολιτικής που θέλει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, με χορηγούς, με τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Βέβαια, στην περίπτωση αυτή, ουδείς πρόκειται να ζητήσει «συγγνώμη». Αντιθέτως, απέναντι στα δίκαια αιτήματά των μαθητών, επιστρατεύθηκαν οι «νουθεσίες», οι απειλές, ακόμα και η τηλεκπαίδευση.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, σας καλούμε:

1.       Να θέσετε το θέμα του 1ου Γυμνασίου Χαλκουτσίου στα προ ημερησίας της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

2.      Να τοποθετηθείτε για τα προβλήματα που περιγράφονται στη συνημμένη επιστολή, αλλά και για την τακτική της διεύθυνσης του σχολείου να απειλεί τους μαθητές με εισαγγελείς, αστυνομίες κ.ο.κ.

3.      Να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που προτίθεστε να λάβετε, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων των μαθητών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».



Προηγούμενο
Επόμενο