17 Δεκεμβρίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού για τον Ηλεκτροφωτισμό

 


Η διοίκηση Γιασημάκη παραδίδει τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη σε εργολάβο

Η δημοτική αρχή Ωρωπού, με διαδικασίες «αστραπή» στην οικονομική επιτροπή του δήμου, με «μαέστρο» τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιασημάκη που προεδρεύει της επιτροπής, αποφάσισε, μέσα σε είκοσι λεπτά για 12 πολύ σημαντικά οικονομικά θέματα, μεταξύ τους και την παράδοση του ηλεκτροφωτισμού του δήμου μας σε εργολάβο για 12 χρόνια μαζί με τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη.

Ήταν τέτοια η πρεμούρα τους να προχωρήσουν τον σχεδιασμό της ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού που για το συγκεκριμένο θέμα η εισήγηση εστάλη στα μέλη της οικονομικής επιτροπής μέσω email την Δευτέρα 6.12.2021 και ώρα 10.23 (!!!) το βράδυ, όταν η συνεδρίαση του οργάνου έχει οριστεί για την επόμενη ημέρα στις 12.00 το μεσημέρι.

Τα όσα ακολούθησαν στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής είναι χαρακτηριστικά:

Αρχικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης με θέμα την παράδοση από την δημοτική αρχή του ηλεκτροφωτισμού και των αντίστοιχων ανταποδοτικών τελών σε εργολάβο για 12 χρόνια ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούν, να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν αν είναι υπέρ η κατά.

Στην συνέχεια, οι αντιδήμαρχοι κ. Βαγγέλης Ηλιάσκος και κ. Κωνσταντίνος Λίτσας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού ξεκαθαρίζοντας ότι όποια απόφαση έχει ληφθεί στην οικονομική επιτροπή είναι εν αγνοία τους!!!

Ο κ. Άγγελος Χατζηιωάννου δήλωσε «υπερήφανος» (!!!) για την παράδοση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε εργολάβο όταν το 2018, για το ίδιο θέμα κατήγγειλε τον τότε δήμαρχο κ. Ρούσση όταν αυτός προωθούσε ανεπιτυχώς την ίδια ιδιωτικοποίηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ότι υποθηκεύει το μέλλον του Ωρωπού, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει αυτό και πως είναι «η καταστροφή του τόπου»…

Επίσης, ο δήμαρχος κ. Γιασημάκης για να υπερασπιστεί την απόφαση του να ιδιωτικοποιήσει τον ηλεκτροφωτισμό χρησιμοποίησε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα (εξοικονόμηση κ.α.) που χρησιμοποίησε και ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Ρούσσης για το ίδιο θέμα. Όμως, σε αντίθεση με τα σημερινά λεγόμενα του, ο δήμαρχος κ. Γιασημάκης το 2018 δήλωνε αντίθετος με την εκχώρηση των ανταποδοτικών εσόδων του δήμου σε ιδιώτη.


Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, ο κ. Ρούσσης απουσίαζε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Τελικά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου κ. Γιασημάκη (συμπεριλαμβανομένων των κ.κ. Βαγγέλη Ηλιάσκου και Κωνσταντίνου Λίτσα που δήλωσαν ότι δεν είναι ενημερωμένοι), μαζί με τον κ. Αντρέα Θεοδώρου και τον κ. Κώστα Κωντούλα από την παράταξη του κ. Ρούσση, το κ. Χρήστο Μίχα από την παράταξη του κ. Καμπιώτη και τους «ανεξάρτητους» κ. Παναγιώτη Πέππα, Νεράντζω Κούτσουρη και Χρήστο Σαμπάνη καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για να πραγματοποιηθεί συζήτηση και να τοποθετηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι επί του θέματος!!!

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι όλοι τους συμφωνούν με τους εργολάβους και τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και διαφοροποιούνται μόνο στο τρόπο διαχείρισης και στην μεταξύ τους μάχη για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου και των αντίστοιχων πόστων, για αυτό ενώ την μία στιγμή βρίζονται την άλλη ψηφίζουν μαζί αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής.

Αποδεικνύεται, ότι η πράσινη-ενεργειακή μετάβαση, στο όνομα της οποίας παραδίδεται ο ηλεκτροφωτισμός του δήμου μας σε εργολάβο, σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και παράδοση υπηρεσιών σε εργολάβους, νέα χαράτσια μέσω των δημοτικών τελών για τον λαό της περιοχής μας και αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στο δήμο.

Ο λαός της περιοχής μας, οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν την δύναμη οργανωμένα να αντιδράσουν και να ανατρέψουν αυτούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Σε αυτό τον αγώνα θα έχουν σταθερό σύμμαχο την Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεκέμβρης 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Προηγούμενο
Επόμενο