24 Δεκεμβρίου 2021

Νέα ιδιωτικοποίηση δημοτικής υπηρεσίας από την διοίκηση Γιασημάκη!

 

Η διοίκηση Γιασημάκη αντί να υπερψηφίζει και να εφαρμόζει τις φιλολαϊκές προτάσεις που επανειλημμένα έχουν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για μια σειρά θέματα όπως π.χ. η ελάφρυνση δημοτών και επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη, το μόνο που πράττει με αποφασιστικότητα και διαδικασίες «αστραπή» είναι να ιδιωτικοποιεί δημοτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Τετάρτη 22/12/2021, με προσωπική εισήγηση του δημάρχου Ωρωπού κ. Γιασημάκη αποφασίστηκε η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας αποκομιδής και διαχείρισης των βιοαποδομήσιμων και ογκωδών απορριμμάτων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου που λαμβάνονται οι αποφάσεις στην οικονομική επιτροπή είναι το ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μέσα σε μία ώρα ελήφθησαν αποφάσεις για 16 πολύ σημαντικά οικονομικά θέματα, τα οποία περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, καθώς και για άλλα 12, τα οποία εισηγήθηκε ο δήμαρχος κ. Γιασημάκης ως θέματα εκτός ημερησίας διάταξης!

Επίσης η προσωπική εισήγηση του δημάρχου κ. Γιασημάκη για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας αποκομιδής και διαχείρισης των βιοαποδομήσιμων και ογκωδών απορριμμάτων, δόθηκε στα μέλη της οικονομικής επιτροπής 1.16 μ.μ., δηλαδή 16 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης που ήταν 1.00 μ.μ.!

Φυσικά δεν θα βρεθεί ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, που να καταδικάσει αυτούς τους σχεδιασμούς, να ενημερώσει τους δημότες μας για αυτές τις μεθοδεύσεις και τις άνευ προηγουμένου προκλητικές διαδικασίες «αστραπή», γιατί όλοι τους συμφωνούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολάβων και των «πράσινων χαρατσιών» και διαφωνούν στο ποιος θα είναι ο διαχειριστής που θα την εφαρμόζει.

Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου μας αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή μας, με τον οποίο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν «στο χέρι» το χρυσοφόρο αυτό τομέα και την ίδια στιγμή οι δημότες να πληρώνουν με νέα «πράσινα» χαράτσια τους εργολάβους και την «πράσινη ανάπτυξη» ενώ οι εργαζόμενοι του δήμου μας να βρίσκονται ενώπιον πολύ αρνητικών εξελίξεων.

Ο λαός της περιοχής μας και οι εργαζόμενοι του δήμου μας μπορούν να βάλουν φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις και να διεκδικήσουν φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των υποδομών και των μηχανημάτων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης των δίκαιων αυτών αιτημάτων.

Δεκέμβρης 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Προηγούμενο
Επόμενο