8 Νοεμβρίου 2021

Να λάβουν τώρα ταξιδιωτικά έγγραφα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες της Μαλακάσας για να μεταβούν στις χώρες τελικού τους προορισμού

 

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού Μιχάλη Χασιώτη και Βασίλη Γεωργόπουλου

Η σημερινή δίκαιη κινητοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών στο δρόμο έξω από το στρατόπεδο – φυλακή που διαμένουν στην Μαλακάσα με την οποία απαίτησαν να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στις χώρες τελικού τους προορισμού καθώς και ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για όσο παραμένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την μετατροπή της χώρας μας σε μια ατελείωτη φυλακή προσφύγων και μεταναστών δημιουργώντας αντίστοιχες δομές κράτησης σε όλη την επικράτεια και στοιβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους το έναν πάνω στον άλλον, μεταξύ τους πολλά παιδιά και ηλικιωμένους.

Είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η οποία δημιούργησε την πρώτη από τις δύο δομές-φυλακές προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα.

Τεράστιες  είναι οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής Ωρωπού, αλλά και όλων των προηγούμενων, που συμμετέχουν στον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα λαμβάνοντας από την εκάστοτε κυβέρνηση, μεταξύ άλλων ανταποδοτικών, πάνω από 500.000 € ετήσιος.

Άλλωστε από κοινού ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού τον Μάρτη του 2016 την δημιουργία της πρώτης δομής-φυλακής στην Μαλακάσα γυρίζοντας την πλάτη στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., με την οποία, μεταξύ άλλων απαιτούμε:

  • Να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε μία απέραντη φυλακή της Ε.Ε για πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Οι αιτούντες άσυλο με γρήγορες διαδικασίες να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους έως ότου αδειάσουν και τελικά κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα.
  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο παραμένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι της περιοχής μας που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Καμία εμπλοκή και συναλλαγή με τις ΜΚΟ στην διαχείριση του προσφυγικού.

Νοέμβρης 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

 

Προηγούμενο
Επόμενο