27 Οκτωβρίου 2021

Να παραμείνουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι Covid-19

 

Παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιασημάκη ζητώντας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παραμονή των συμβασιούχων Covid-19 στην εργασία τους, δεδομένου ότι λήγουν οι συμβάσεις εργασίας τους και υπάρχει ο κίνδυνος ο δήμος μας να μείνει, εν μέσω πανδημίας, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό.

Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 23883/25.10.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Αυτόν το μήνα λήγει η σύμβαση  εργαζομένων, που είχαν προσληφθεί για τις ανάγκες την πανδημίας Covid-19.

Οι εργαζόμενοι αυτοί συνέβαλαν αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των δημοτών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Λίγες μέρες πριν τελειώσουν οι συμβάσεις τους και ενώ είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, την πανδημία να συνεχίζει να υπάρχει με τα κρούσματα μέρα με τη μέρα να αυξάνονται και η ακρίβεια να εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, δεν γνωρίζουν τι να περιμένουν για την επόμενη μέρα της ζωής τους και της οικογένειά τους.

Έχοντας υπόψη τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Δήμο μας, όπως για παράδειγμα στο Καπανδρίτι, που αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, κινδυνεύει να μείνει η περιοχή χωρίς Γραμματεία και χειριστή JCB, ρωτάμε τι προτίθεστε να κάνετε με αυτούς τους εργαζομένους;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η δημοτική αρχή ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις ομηρίας και ανασφάλειας ορισμένου χρόνου σε αορίστου;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Οκτώβριος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Προηγούμενο
Επόμενο