19 Σεπτεμβρίου 2021

Ερωτήσεις, προτάσεις και αιτήματα για τον Αυλώνα

Βασίλης Λέκκας, Αυλώνας


Ανοικτή Επιστολή του ανεξάρτητου Τοπικού Συμβούλου Αυλώνα, Βασίλη Λέκκα προς την πρόεδρο του Συμβουλίου κα. Κρέμου.

ΘΕΜΑ:  «ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ Δ.Κ.  ΑΥΛΩΝΑ»

 

Κυρία Πρόεδρε,

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε για το τελευταίο συμβούλιο,  σας ενημέρωσα ότι δεν θα συμμετέχω διότι υπάρχουν αρκετά θέματα για τον Αυλώνα που πρέπει να συζητηθούν σε ολομέλεια με προσωπική παρουσία των μελών και όχι τηλεφωνικά και σας πρότεινα να γίνει συμβούλιο στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αυλώνα.

Σε πρότασή μου να σας ενημερώσω εγγράφως για ορισμένα από τα θέματα του Αυλώνα δεχθήκατε χωρίς αντίρρηση.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Στον πίνακα ανακοινώσεων του κτιρίου της Δ.Κ. Αυλώνα έχει αναρτηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ Αυλώνα σε πρακτορείο Γ΄ τάξης.  Εάν αυτό συμβεί στερείται ο Αυλώνας μία Δημόσια Υπηρεσία που λειτουργεί για 80 χρόνια περίπου στο τόπο μας και κυρίως θα στερηθούν οι κάτοικοί του τις υπηρεσίες που προσφέρει η  Τράπεζα Eurobank εντός του γραφείου των ΕΛΤΑ.Υπάρχουν πέντε σοβαροί λόγοι που εάν αξιοποιηθούν κατάλληλα από την κεντρική εξουσία του Δήμου θα παραμείνει σε λειτουργία το γραφείο των ΕΛΤΑ στον Αυλώνα και ίσως αναβαθμιστεί. Και σας ερωτώ τι ενέργειες έχουν γίνει από τους αρμόδιους του Δήμου μας για να μην στερηθούν οι κάτοικοι τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στον Αυλώνα;
  2.  Πότε θα τακτοποιηθούν οι καθυστερημένες οικονομικές υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και στα άτομα που έχουν εργασθεί για την κοινότητά μας;
  3.  Με την διαθήκη της 10/3/1940 η αείμνηστη Λουκία Ζυγομαλά κληροδοτεί στο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα την περιουσία της (οικία-κτίσματα και άλλες εγκαταστάσεις) σήμερα περιουσία του Δήμου. Στο Φ.Ε.Κ. αρ. 130/4-5-1957 αναφέρεται η σύσταση Κοινωφελούς Ιδρύματος λαϊκών χωρικών χειροτεχνημάτων Αττικής υπό την Επωνυμία «ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΥΓΟΜΑΛΑ». Σας ερωτώ ποιές ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους και κυρίως από την κεντρική εξουσία του Δήμου για την μη αλλοίωση της διαθήκης Ζυγομαλά και ως εκ τούτου την προστασία της περιουσίας του Δήμου; Πως λειτουργεί σήμερα το Μουσείο και ποια είναι η Διοίκησή του;

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης επί της Αθηνών Χαλκίδος δεν είναι επαρκής να υδροδοτεί το σύνολο των καταναλωτών για ορισμένες ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του ότι έχει επιπλέον συνδέσεις για την διάμετρό του.  Έγινε δε και μερικώς επέκτασή του στο ΒΙΠΑ Αυλώνα και υπάρχουν συνδέσεις υδροδότησης σε κτήματα για αγροτικές καλλιέργειες. Παρακαλώ να κάνετε αίτημα στον αντιδήμαρχο ύδρευσης και μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να λύσουν το πρόβλημα.  (ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ). Εάν χρειάζεται νέο τεχνικό έργο να αποφασίσουν να πραγματοποιηθεί πριν η Περιφέρεια Αττικής λόγω αρμοδιότητάς της πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συντήρηση της Π.Ε. Αθηνών-Χαλκίδος όπου βρίσκεται  και ο προαναφερόμενος αγωγός ύδρευσης.
  2. Να ζητήσετε με αίτημά σας προς το αρμόδιο τμήμα του Δήμου την απομάκρυνση των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν στην κοινότητά μας και προς την Τροχαία να προγραμματιστεί ενημέρωση των μαθητών από αρμόδιο αξιωματικό για την ασφαλή κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους κυρίως με ποδήλατο να ενημερωθούν οι αλλοδαποί που κυκλοφορούν νύχτα με ποδήλατα χωρίς προστατευτική σήμανση για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

  1. Πρόσφατα συντηρήθηκαν με νέα ασφαλτόστρωση ορισμένοι δρόμοι στον Αυλώνα. Κυκλοφόρησε δε έγγραφο ότι είναι συνεχιζόμενο έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής και αναφέρεται στην Τεχνική Περιγραφή με αριθμό μελέτης 14/2018. Εάν υπάρχει νέα μελέτη να μου χορηγήσετε αντίγραφο και να δημοσιευθεί.
  2. Επί της παλαιάς Εθνικής Αθηνών-Χαλκίδος και στη διαδρομή της εντός ΒΙΠΑ και Διαμετακομιστικού εξυπηρετούνται οι Βιομηχανίες, οι αποθήκες και το στρατόπεδο ΚΕΤΘ με δεκάδες οχήματα καθημερινά από τους κάθετους δρόμους προς αυτή χωρίς να υπάρχει κανένας κόμβος εισόδου-εξόδου.

Η πρόσκληση για Δ.Σ. την 7/7/2021 και στο θέμα (9) ζητάει να παρθεί απόφαση για έγκριση κόμβου εισόδου-εξόδου οχημάτων σε Μονάδα διαλογής, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας αξιοποίησης ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ που βρίσκεται εκτός περιοχής πόλεως και οικισμού σε αγροτική περιοχή του Αυλώνα στη θέση «ΜΠΑΘΕΖΑ».

Στις 22/6/2021 ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» έχει ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί έως σήμερα εάν θα λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στον Αυλώνα.

Το σύνολο των κτημάτων της έκτασης του Αυλώνα είναι ιδιόκτητα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω μήπως έχει κάποια σχέση για ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Ωρωπού;

Να δημοσιοποιηθεί η άδεια λειτουργίας της μονάδας για την επεξεργασία αξιοποίηση των ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ εκτός ΒΙΠΑ Αυλώνα για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα αντίρρησης. 

Ο Αυλώνας έχει ιστορία και αγώνες ενάντια των σκουπιδιών απ΄όπου και αν προέρχονται.

 Παρακαλώ να μου απαντήσετε εγγράφως για το σύνολο των προαναφερομένων.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Τ.Σ. ΑΥΛΩΝΑ

ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Προηγούμενο
Επόμενο