24 Αυγούστου 2021

Μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας στην γιορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Αφίδνες


 

Μέσα από τα καμένα των Αφιδνών αναδύθηκε μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας στην γιορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών, τελέστηκε την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στις Αφίδνες.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Αναγνωστάκη, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Στον εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Λίτσας, Ανδρέας Γαζβηνιάν, Πέτρος Δέδες, Δημήτρης Σαμπάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμυριώτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Αγγελος Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Μιχάλης Ντάσης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Λούπης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Κιούσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και των τοπικών εθελοντικών συλλόγων πυρόσβεσης που πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες μάχες με τις φλόγες.
Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Επίσκοπο Λουγδούνου Ειρηναίο και στις τραγικές συνέπειες από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

«Καθώς πλησίαζα το ωραίο αυτό προάστιο στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα γιατί θυμάμαι το καταπράσινο περιβάλλον και παρακολουθήσαμε όλοι τις τραγικές εκείνες στιγμές που καταστρεφότανε το φυσικό περιβάλλον και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα. Συμμετέχουμε όλοι στον πόνο όλων αυτών που έχασαν τα σπίτια τους, τα νοικοκυριά τους. Κι άλλες χώρες αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει σχέση με τις κλιματολογικές αλλαγές και την παρέμβαση κάποιων ανθρώπων. Φρικτό να καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον από το οποίο παίρνουμε ζωή και συνεχίζουμε να υπάρχουμε» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο Θεοδώρητος ανέφερε: «Η Εκκλησία μας ξεκίνησε παγκόσμια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος ο οποίος ενστερνίστηκε να ενισχύσει και να βοηθήσει το μεγάλο και σοβαρό αυτό πρόβλημα. Νομίζω ότι όλοι μας πλέον είμαστε έχουμε την εμπειρία από αυτή την φοβερή καταστροφή για να ξεκινήσουμε από αύριο την αναδάσωση, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να αναπτύξουμε αίσθημα υπευθυνότητας. Πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση περιβαλλοντική ευθύνης, πρέπει όλοι μας από την παιδική μας ηλικία να ανατρεφόμεθα με τέτοιο τρόπο ώστε να αγαπάμε και να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο ο άνθρωπος ζει. Αυτό είναι το σπίτι μας, από εκεί παίρνουμε το οξυγόνο, από εκεί έχουμε την ομορφιά, την πνευματική αγαλλίαση και ξεκούραση. Να ευχηθώ σε όλους τους πληγέντες καλή δύναμη και προσπαθήστε να ξαναβρείτε τους ρυθμούς της ζωής» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε video από τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας:

Προηγούμενο
Επόμενο