30 Ιουνίου 2021

Στη Βουλή προβλήματα των Δομών Υγείας του Δήμου Ωρωπού

 

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2021



Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα : «Προβλήματα στις Δομές Υγείας του Δήμου Ωρωπού»

 

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά, τον τελευταίο χρόνο, και δυστυχώς αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε ακόμα μία ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας για να εκθέσουμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας στην Ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα, η Ερώτηση αφορά τις δομές πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Ωρωπού και είναι η τρίτη που καταθέτουμε για τις συγκεκριμένες δομές. Διότι, σύμφωνα με επιστολές τόσο του υπεύθυνου του περιφερειακού ιατρείου κου. Μοναστηριώτη προς την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ αλλά και του Δημάρχου Ωρωπού προς το Υπουργείο Υγείας, αναδεικνύεται ξανά το μείζον πρόβλημα λειτουργίας των ιατρείων του Δήμου.

Ειδικότερα, στις επιστολές τους αναφέρουν πως το περιφερειακό ιατρείο Σκάλας Ωρωπού είναι αδύνατο να λειτουργήσει σε πλήρες ωράριο με μόνο δύο ιατρούς και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς  μήνες που το ιατρείο καλείται να εξυπηρετήσει ανάγκες άνω των εκατό χιλιάδων πολιτών που επισκέπτονται τις παραθαλάσσιες δημοτικές κοινότητες του  Δήμου  Ωρωπού.

Τονίζεται πως λόγω των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν τα ιατρεία στις Δημοτικές Κοινότητες Καλάμου, Αυλώνα και Αφιδνών που παλαιότερα λειτουργούσαν αλλά σήμερα με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης παραμένουν κλειστά.

Τέλος, τονίζεται πως ο Δήμος Ωρωπού αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση ως η πίσω αυλή της Αττικής και ως φτωχός συγγενής, ενώ χωροταξικά είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

1.    Γιατί η Κυβέρνηση συνεχίζει να υποβαθμίζει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Ανατολικής Αττικής;

2.    Ποιες είναι οι πολιτικές προθέσεις του Υπουργού σχετικά με την στήριξη των Δομών Υγείας του Δήμου;

3.    Θα ανοίξουν και πάλι τα ιατρεία σε Κάλαμο, Αυλώνα και Αφίδνες και πότε;

 

Ο Ερωτών  Βουλευτής

 

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Προηγούμενο
Επόμενο