26 Ιουνίου 2021

Πράσινο φως από το Υπουργείο για την Εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία



Στο χέρι του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού φαίνεται πως είναι πλέον το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος η εμποροπανήγυρη του προφήτη Ηλία στη Σκάλα Ωρωπού ή όχι.
Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για όλες τις εμποροπανηγύρεις της χώρας. Ο υπουργός εξέδωσε μάλιστα σχετικό Δελτίο Τύπου και πραγματοποίησε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε.


Οι προϋποθέσεις που ρυθμίζονται στο τελευταίο ΦΕΚ  που ορίζει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού,  περιλαμβάνουν τα εξής:

 
Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός (1) μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.

 Πέρυσι, τέτοια εποχή, η εμποροπανήγυρη του προφήτη Ηλία στον Ωρωπό δεν πραγματοποιήθηκε, με επίσημη αιτιολογία -από τον Δήμο Ωρωπού- την πανδημία του κορωνοιού. Εκείνες τις μέρες, συνέπεσε και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού, σημείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον χώρο που διεξάγεται, τα τελευταία χρόνια, το παζάρι. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι αυτό το καθιερωμένο ετήσιο γεγονός. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την μη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τις ακόλουθες αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων και του Δήμου.
Προηγούμενο
Επόμενο