14 Απριλίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (Μ.Π.Δ.Σ.)
Δημοτικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ έως το 2025 με την υπογραφή των κ.κ. Γιασημάκη-Ρούσση και την ανοχή του κ. Καμπιώτη

Mε τις ψήφους της διοίκησης του κ. Γιασημάκη και της παράταξης τους κ. Ρούσση καθώς και με την «ανοχή» της παράταξης του κ. Καμπιώτη (ψήφισε παρών) εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, που διεξήχθη την Παρασκευή 9/4/2021, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (Μ.Π.Δ.Σ.) του Υπουργείου Εσωτερικών για τα έτη 2022-2025.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα γιατί αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή της σε ένα ακόμη αντιλαϊκό πρόγραμμα μεταξύ του δήμου μας και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο Υπουργείου Εσωτερικών την οποία έλαβαν ως εισήγηση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας, η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες της Ε.Ε, καλείται να υποβάλει το Μ.Π.Δ.Σ με τη μορφή του Προγράμματος Σταθερότητας.

Για το σκοπό αυτό τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια καλούνται από την κυβέρνηση να υποβάλλουν ισοσκελισμένα τους στόχους εσόδων-εξόδων για τα έτη 2022-2025, ως «συνεισφορά» στην διαδικασία συμμόρφωσης της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας στις υποδείξεις της Ε.Ε.

Καλούνται δηλαδή να υλοποιήσουνε ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ που προβλέπει:

  • Ότι θα παραμείνει καθηλωμένη η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών τουλάχιστον μέχρι το 2025 ενώ η φορολεηλασία του λαού αυξάνεται συνεχώς.
  • Ότι θα παραμείνουν στα όρια της φτώχειας του 2021 κάθε είδους κοινωνικές παροχές.
  • Ότι το όποιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που μέρος του είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική προστασία και τα αντιπυρικά έργα, η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών και σχολείων θα μείνει στα αζήτητα της «βιώσιμης» ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και παλιότερα της «δίκαιης» ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τα μόνα έσοδα που θα αυξηθούν θα είναι τα «ίδια», αυτά δηλαδή που προέρχονται από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη και φορολογία τα οποία προστίθενται στους φόρους που πληρώνει ο λαός στο κράτος.
  • Να συνδράμουν τα Δημοτικά Συμβούλια στην πολιτική καθήλωσης μισθών των δημοτικών υπαλλήλων.
  • Δεν προβλέπεται την επόμενη 4ετία ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.
  • Θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται ο εργασιακός μεσαίωνας των 8μηνίτων, 2μηνίτων και λοιπών ελαστικών εργασιακών σχέσεων εργασίας.

http://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2014/04/ls_logo.jpgΟι κ.κ. Γιασημάκης, Ρούσσης ψήφισαν από κοινού αυτό το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ο κ. Καμπιώτης δεν το καταψήφισε γιατί συμφωνούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υλοποιούνται διαχρονικά μέσω των δήμων. Άλλωστε είναι οι ίδιοι που τις υλοποιούν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ενάντια στα αντιλαϊκά ΜΝΗΜΟΝΙΑ στην τοπική διοίκηση, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με μεγαλύτερη ακόμη ένταση την πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σε κεντρικό και περιφερειακό-τοπικό επίπεδο όλων των αναγκαίων υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές κ.α.  καθώς και την αύξηση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές δομές στήριξης και φροντίδας των παιδιών, της οικογένειας, των ηλικιωμένων, την λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς ανταποδοτικά τέλη και φόρους.

Ο λαός μας μπορεί να δώσει απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται σε επίπεδο κεντρικής και τοπικής διοίκησης με την ενίσχυση του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να μπουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες μας και η ικανοποίηση τους.

Απρίλιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Προηγούμενο
Επόμενο