12 Απριλίου 2021

Προετοιμάζεται για την Αντιπυρική περίοδο ο Δήμος Ωρωπού

 

Μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού προκειμένου να τεθούν εγκαίρως ο σχεδιασμός και οι προετοιμασίες της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει επισήμως από την 1η Μαΐου 2021.

Η πρώτη συνεδρίαση έγινε σε κλίμα πλήρους σύμπνοιας και συνεργασίας όλων των φορέων και υπηρεσιών με θέμα την προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Κατατέθηκαν προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στον ενιαίο σχεδιασμό δράσης και πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα γίνει και δεύτερη συνεδρίαση μεταξύ όλων των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Διοικητής των περιφερειακών υπηρεσιών Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων Κώστας Ριννής, ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Δημήτρης Μπριόλας, εκπρόσωπος του ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών Θεόδωρος Βάγιας, ο Διοικητής της Ασφάλειας Ωρωπού Αλέξης Ξαρχουλάκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού Κώστας Μακρής, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ωρωπού Δημήτρης Μητροπέτρος, εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Δημήτριος Αραμπατζής, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Σωτηρία Μπάιμπου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων του Δήμου και ο Αντιστράτηγος ε.α. πρώην Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου Ωρωπού Νικόλαος Διαμαντής.
Επίσης είχαν κληθεί ο Δασάρχης Καπανδριτίου, η Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πάρνηθας, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Αυλώνα και εκπρόσωπος του Δήμου Διονύσου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Κατά την τηλεδιάσκεψη, έγινε γόνιμη συζήτηση που αφορούσε το ανθρώπινο δυναμικό, τα μηχανικά μέσα, τους πόρους κάθε φορέα και τις προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους τους, στο πλαίσιο πάντοτε των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης, όσο και κατά το στάδιο της εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη και ειδικά τους έμπειρους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας που με τις γνώσει και τις προτάσεις τους εμπλούτισαν το πλάνο δράσης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού».


Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου ΩρωπούΠροηγούμενο
Επόμενο