11 Απριλίου 2021

Στο πλευρό των εμποροπαραγωγών λαϊκών αγορών κλιμάκιο της ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ

 

Κλιμάκιο της ΚΟ του Ωρωπού του ΚΚΕ βρέθηκε το πρωινό του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά της Σκάλας Ωρωπού, όπου συζήτησε με τους εμποροπαραγωγούς σχετικά με το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών που προωθεί η κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι ΚΚΕ είναι εξαρχής αντίθετο με αυτό το νομοσχέδιο και πως τις συνέπειες του οξυμμένου ανταγωνισμού θα κληθούν να πληρώσουν καταρχήν οι ίδιοι οι επαγγελματίες παραγωγοί και έμποροι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ από αυτούς θα βρεθούν στην ανεργία αφού οι άδειες χάνουν τη μονιμότητά τους και πλέον θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, περνώντας φυσικά στην κατοχή αυτού που κάνει την υψηλότερη προσφορά. Επίσης όσοι επαγγελματίες καταφέρουν με κόπο να διατηρήσουν προσωρινά την άδεια και κατ΄ επέκταση την εργασία τους, θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας, ενώ θα βρίσκονται διαρκώς στη μέγγενη ασφυκτικών ελέγχων όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου. Ανά πάσα ώρα και στιγμή θα κινδυνεύουν να εξοστρακιστούν, δίνοντας τη θέση τους σε «ενδιαφερόμενους» μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας αλλά και σε εταιρίες, η παρουσία των οποίων για πρώτη φορά θεσμοθετείται στα πλαίσια των λαϊκών.



Την ίδια στιγμή, μόνοι κερδισμένοι από τα αυξημένα έσοδα των πλειστηριασμών θα είναι δήμοι και περιφέρειες, αλλά και οι ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες θα αναλάβουν τη διαχείριση των αντίστοιχων φορέων.

Τις συνέπειες του ανταγωνισμού θα κληθεί να πληρώσει και η ίδια η λαϊκή οικογένεια καθώς αλλαγές που προβλέπονται, θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αύξηση των ίδιων των τιμών των προϊόντων.

Τόνισαν ότι το ΚΚΕ είναι δίπλα τους στην οργανωμένη  πάλη και το συλλογικό αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος για να ορθωθούν εμπόδια στη διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών.

 Η σημερινή αλλά και η επόμενη μέρα, δεν πρέπει να βρει κανένα μόνο του, απογοητευμένο στη γωνία. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και εμποροπαραγωγοί πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση.





Προηγούμενο
Επόμενο