3 Φεβρουαρίου 2021

Σωματείο Συνταξιούχων & ΟΓΕ Ωρωπού για το σύστημα υγείας

 

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές.

Για το τίμημα που πληρώνει ο λαός μας με την υγεία και τη ζωή του εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, που ευθύνεται για τα ρημαγμένα από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ και ΤΟΜΥ  και του Δήμου μας.

Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι υγειονομικοί, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική τους εξουθένωση.

Γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τους μεταφέρει από μια μονάδα σε άλλη. Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, των γιατρών σε γιατρούς μιας νόσου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για την εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19 το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Γιατί πυξίδα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η κυβέρνηση  εμφανίζει ως μοναδική ελπίδα τον εμβολιασμό - που φυσικά πρέπει να γίνει μαζικά και με ασφάλεια - όμως την ίδια στιγμή δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την οργάνωσή του στις υποδομές που απαιτούνται. Αντίθετα φορτώνει ένα ακόμα καθήκον στα ήδη υπερκορεσμένα νοσοκομεία. Καταργεί δομές των ανεπαρκέστατων Κέντρων Υγείας στην Αττική, μετατρέποντάς τα σε εμβολιαστικά κέντρα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-- Να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ειδικά στο Δήμο μας  η ενίσχυσή του με υγειονομικό προσωπικό και μέσα αποκτά εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα.

 -- Να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό και να υπάρξει κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία κ.ά.

-- Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό.

-- Να διασφαλιστούν οι επιστημονικές οδηγίες, τα σχέδια επαγγελματικού κινδύνου και όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

 -- Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με  ασφάλεια τα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Προηγούμενο
Επόμενο