5 Φεβρουαρίου 2021

Επιτυχημένη η έβδομη εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Ωρωπού


Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου η 4η Φεβρουαρίου και στον εμβληματικό χώρο της Αίθουσας Τέχνης Πολιτισμού στις παλιές φυλακές Σκάλας Ωρωπού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έβδομη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποίησε ο Δήμος Ωρωπού για να ενισχύσει την τράπεζα αίματος του Δήμου.


Υγειονομικό προσωπικό του Δήμου και εθελοντές έστειλαν δυνατό μήνυμα ζωής αναδεικνύοντας το Δήμο Ωρωπού πρωτοπόρο στην εθελοντική αιμοδοσία, ενώ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης επισκέφθηκε τους συναδέλφους του υγειονομικούς και τους συνεχάρη για την συμβολή και προσφορά τους στη δράση. Κυρίως όμως εξήρε την προσφορά των πολιτών που προσήλθαν εν μέσω δύσκολων συνθηκών για να προσφέρουν το πιο πολύτιμο αγαθό ζωής και μάλιστα σε μία ημέρα που έχει μεγάλη σημασία στη μάχη κατά του καρκίνου.

Στην web camera του Δήμου Ωρωπού μίλησαν η ψυχολόγος της Κοινωνικής Δομής του Δήμου Ασημίνα Καλογράνη Ευτυχία Μουρελάτου κοινωνική λειτουργός στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Ωρωπού και αναφέρθηκαν στην δράση, στα αποτελέσματα της και κάλεσαν σε ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση στο επόμενο ραντεβού εθελοντικής αιμοδοσίας που θα γίνει το Μάιο.


Η Ασημίνα Καλογράνη ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας που είναι η Κοινωνική Δομή του Δήμου Ωρωπού είπε: «Κάνουμε πολλές και σημαντικές ιατρικές δράσεις. Μία από αυτές είναι η αιμοδοσία που κάναμε σήμερα. Είναι η έβδομη κατά σειρά που έχουμε κάνει όσο καιρό είναι το Κέντρο Κοινότητας. Έχει μεγάλη προσέλευση το κοινό. Οι αιμοδότες μας είναι μια χαρά. Η επόμενη δράση μας θα είναι το Μάιο και η μεθεπόμενη το Νοέμβριο. Ευχαριστούμε πολύ τους αιμοδότες για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο. Μας συγκινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κόσμου στο να βοηθήσει το συνάνθρωπο και να βοηθήσει τη δράση που κάνουμε. Ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Ξεκινήσαμε από το «μηδέν» και έχουμε φτάσει στους 50 αιμοδότες. Είναι πολύ καλό. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας, τηρούνται αυστηροί υγειονομικοί κανόνες. Καλό είναι ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε πολίτης να βοηθήσει το συνάνθρωπο του. Το αίμα είναι για την τράπεζα του Δήμου Ωρωπού και όποιος πολίτης το χρειαστεί σε δύσκολες στιγμές μπορούμε να βοηθήσουμε».

Η Ευτυχία Μουρελάτου κοινωνική λειτουργός στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Ωρωπού που συμμετείχε στη δράση αιμοδοσίας και αναφέρθηκε και στην τεράστια προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Ωρωπού στο κοινωνικό φαρμακείο: «Συμμετέχουμε στη δράση αιμοδοσίας που είναι πολύ σημαντική για την κοινωνία μας και όλους τους ανθρώπους. Οι πολίτες δε μπορούν να προσέλθουν στα νοσοκομεία μας λόγω covid εμείς βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη. Επί πλέον ως κοινωνικό φαρμακείο βοηθάει γενικότερα σε άπορους και άτομα που χρειάζονται φάρμακα. Συνεργαζόμαστε και με άλλα κοινωνικά φαρμακεία. Λόγω της κρίσης ο κόσμος δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στο να πάρει τα φάρμακα του. Όποιος θέλει να προσφέρει και να συνεισφέρει βρισκόμαστε Βορείου Ηπείρου 22 στα Νέα Παλάτια Ωρωπού. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει φάρμακα για να βοηθήσει το συνάνθρωπο του σε μία περίοδο που λόγω της πανδημίας η φτώχεια επιδεινώνεται».

Δείτε το video με τις δηλώσεις

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο