17 Οκτωβρίου 2020

Στην Βουλή τα προβλήματα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού από την βουλευτή Μ. Απατζίδη

 


Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 14/10/2020  ερώτηση προς  την Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων  για την  άμεση πρόσληψη προσωπικού στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού.  

Η κα Απατζίδη  επικαλέστηκε πληροφορίες από το «Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες», «Η Αγία Σκέπη», σύμφωνα με τις οποίες παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού. Το σχολείο, ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά εδώ και ένα μήνα, στερείται Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή και Νοσηλευτή.  

 Η κα Απατζίδη  σημείωσε  ότι οι αναφερόμενες ελλείψεις μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία των ΑμεΑ μαθητών και μαθητριών, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών των συγκεκριμένων παιδιών.

 Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό αν θα προβεί στην πρόσληψη προσωπικού  ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών και να ενισχυθεί το μείζον ζήτημα σωματικής και ψυχολογικής ασφάλειας των συγκεκριμένων παιδιών.

 

Από το Γραφείο Τύπου



Προηγούμενο
Επόμενο