30 Σεπτεμβρίου 2020

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Χαλκουτσίου. Τα αιτήματα των μαθητών


Οι μαθητές του Γυμνασίου Χαλκουτσίου κατέθεσαν στους αρμόδιους αιτήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του σχολείου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, εκφράζοντας την ανησυχία και τον φόβο τους σε σχέση με την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στην Αττική. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα, οι μαθητές προχώρησαν στην συμβολική κατάληψη του σχολικού χώρου σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.
 Τα έξι βασικά αιτήματα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου  περιλαμβάνουν τις προσλήψεις καθηγητών όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές ώρες. Σήμερα, εν μεσω κορονοιου τα τμήματα του σχολείου λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού φτάνουν το ανώτατο όριο που έχει ορίσει το Υπουργείο, δηλαδή τους 27 μαθητές. Ζήτησαν, επίσης, επιπλέον εφημερίες ώστε να αποφεύγονται τα "πηγαδάκια" μαθητών στο προαύλιο και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Ζητούν καθαρίστρια με πλήρες ωράριο ώστε να υπάρχει συνεχής καθαρισμός σε πραγματικό χρόνο, αφού μέχρι σήμερα η καθαρίστρια έχει μειωμένο ωράριο. Ζητούν επίσης διανομή του σωστού υγειονομικού υλικού σύμφωνα με την ηλικία τους και λεωφορεία στην ώρα τους και κατά περιοχή, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Τέλος, στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται ο εβδομαδιαίος έλεγχος (τέστ κορονοϊού) των εκπαιδευτικών που εργάζονται και σε άλλα σχολεία με κίνδυνο την διασπορά του ιού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των μαθητών, ο πρόεδρος της Β/θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ωρωπού υποσχέθηκε την ικανοποίηση, εντός 2-3 ημερών, των αιτημάτων των μαθητών που αφορούν μόνο στις αρμοδιότητες της επιτροπής, όπως η καθαριότητα. 
Τα υπόλοιπα αιτήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ αύριο Πέμπτη, θα ληφθεί κατόπιν ψηφοφορίας η απόφαση για τη συνέχιση ή μη της κατάληψης του χώρου του σχολείου από τους μαθητές.
Προηγούμενο
Επόμενο