11 Αυγούστου 2020

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απορρύπανση του παραλιακού μετώπου και την προστασία του περιβάλλοντος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις στο κατεπείγον χτεσινό δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ρύπανση και τις καταστροφές που προκάλεσε η φονική καταιγίδα στο παραλιακό μέτωπο του δήμου:

  1. Ο δήμος Ωρωπού να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφών και της μόλυνσης που υπέστη το παραλιακό μέτωπο και το περιβάλλον από τις φονικές  πλημμύρες.
  2. Η δημοτική αρχή να απαιτήσει έκτακτη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και της απορρύπανσης του παραλιακού μετώπου.
  3. Η δημοτική αρχή να ζητήσει από την περιφέρεια Αττικής να συνδράμει το έργο της αποκατάστασης της περιοχής μας από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο καθώς και της απορρύπανσης με μηχανήματα και εργατικό δυναμικό.
  4. Η δημοτική αρχή να απαιτήσει από την κυβέρνηση, το λιμενικό και από κάθε άλλο δημόσιο φορέα να συνδράμει το έργο του καθαρισμού και της απορρύπανσης και με θαλάσσια μέσα ώστε να πραγματοποιηθεί καθαρισμός και αποκατάσταση και στον πυθμένα της θάλασσας κατά μήκος της ακτογραμμής.
  5. Η δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει άμεσα ποιοτικό έλεγχο της καθαρότητας του θαλασσινού νερού ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της μόλυνσης και της οικολογικής καταστροφής που έχει προκληθεί από τις φονικές πλημμύρες. Για το σκοπό αυτό να ζητήσει και την συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων και της Περιφέρειας Αττικής.
  6. Η δημοτική αρχή να λάβει μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους στον επισιτισμό – τουρισμό που βιώνουν οικονομικό αδιέξοδο με αποκορύφωμα την  καταστροφή της περιοχής μας από τις φονικές πλημμύρες.
  7. Η δημοτική αρχή να απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να ενισχυθεί το πορθμειακή ζεύξη Ωρωπού – Ερέτριας με νέα δρομολόγια για να εξομαλυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στις δύο πλευρές του Ευβοϊκού κόλπου.

Αύγουστος 2020,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com


Προηγούμενο
Επόμενο