9 Ιουλίου 2020

Οι "Βάκχες" στο Αμφιάρειο Καλάμου από το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"


Το Σάββατο 29 Αυγούστου και στις 7 το απόγευμα, το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, θα παρουσιάσει την τραγωδία "Βάκχες" του Ευριπίδη στον Αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαρείου, στον Κάλαμο. Πρόκειται για ένα σπάνιο πολιτιστικό event, αφού το Αρχαίο Θέατρο στο Αμφιάρειο κατά κανόνα δεν διατίθεται για Πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
Η παράσταση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο, όπως σε κάθε αρχαιολογικό χώρο. 
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/ 

Ενημέρωση για το πολιτιστικό αυτό γεγονός μας απέστειλε ο πρώην πρόεδρος του "Φεστιβάλ Ωρωπού" και συγγραφέας Θανάσης Τοτόμης:


Η Ξένια Καλδάρα φέρνει τους "Βάκχεςστο Αρχαίο Θέατρο του Αμφιαρείου Ωρωπού

Η θεατρική παράσταση "Βάκχες", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, και σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο του Αμφιαρείου Ωρωπού, το Σάββατο 29 Αυγούστου, λίγο πρίν τη δύση του ήλιου, με στόχο να αναδειχθεί η θεατρικότητα του χώρου.
Ανάμεσα στους λίγους καλεσμένους στην παράσταση, θα είναι ο πρ. πρόεδρος του Φεστιβάλ Ωρωπού την περίοδο 1992 - 1994, Θανάσης Τοτόμης.
Μεγάλος απών όμως, θα είναι η μείζονα Ελληνίδα τραγωδός Ειρήνη Παππά, η οποία είχε εκφράσει την έντονη βούλησή της την περίοδο 1992 - 1994 στο Φεστιβάλ Ωρωπού, ώστε να ανεβάσει εκείνη πρώτη μια παράσταση για ένα ρόλο, όπως χαρακτηριστικά έλεγε τότε στους ανθρώπους του Φεστιβάλ Ωρωπού.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τη γενική ευθύνη και το καλοσώρισμα θα έχει η αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κ. Ξένια Καλδάρα, και την ευθύνη του καλλιτεχνικού σχεδιασμού θα έχει η κ. Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου
Σημειώνεται, ότι η κ. Ξένια Καλδάρα έχει τεράστια προσφορά στον πολιτισμό στη Σκάλα Ωρωπού, και στο Φεστιβάλ Ωρωπού την περίοδο 1992 - 1994, με τη δημοσιογραφική της θητεία στον Μελωδία fm 100, τότε.

Ξένια Καλδάρα



Προηγούμενο
Επόμενο