15 Ιουνίου 2020

K.O. Ωρωπού του ΚΚΕ: Μαζική συγκέντρωση του στην Μαλακάσα για το προσφυγικό



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που οργάνωσε η Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ στην Μαλακάσα το απόγευμα του Σαββάτου με θέμα το προσφυγικό και κεντρικό ομιλητή Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτή του Κόμματος.
Αρχικά εξέφρασε την στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την Μαλακάσα σε μία απέραντη φυλακή της Ε.Ε για πρόσφυγες και μετανάστες τονίζοντας πως «είναι σημαντικό ότι ο αγώνας αυτός έχει και χαρακτηριστικά αλληλεγγύης προς τους κατατρεγμένους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή απορρίπτοντας και απομονώνοντας παράλληλα δυνάμεις που θέλουν να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο μόνο και μόνο για να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες».
Ανέφερε ότι «το ΚΚΕ, μόνο το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει έμπρακτα την στήριξη του με 5 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την λειτουργία των συγκεκριμένων δομών της Μαλακάσας καθώς και με συνεχείς παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων στην περιοχή» και κατήγγειλε ότι η «απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει της δομές της Μαλακάσας ως ελεγχόμενες όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά θα τα οξύνει καθώς θα ενταθεί ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή».
Χαρακτηριστικά τόνισε πως «το προσφυγικό είναι πρόβλημα πολιτικό» και ότι «οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. εξασφαλίζουν την μετατροπή της χώρας σε μία απέραντη φυλακή προσφύγων και μεταναστών με τον κανονισμό του Δουβλίνου και την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας καθώς και με την μαζική απόρριψη αιτήσεων ασύλου με συνοπτικές διαδικασίες».
Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Μαλακάσας, που έδωσαν μαζικό παρόν στην εκδήλωση υπογράμμισε πως «όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτή την πολιτική» καθώς και ότι «τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωμάτωσαν τις διάφορες οδηγίες της Ε.Ε. που οδηγούν με διάφορους τρόπους στον εγκλωβισμό». Είπε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα μας συμμετέχει στις Ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή που είναι η βασική αιτία των προσφυγικών ροών».
Παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό για την κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνο και της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας, για το κλείσιμο όλων των hot-spot στα νησιά του αιγαίου και για να δοθούν άμεσα τα ταξιδιωτικά έγγραφα με γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες και μετανάστες για να μεταβούν στις χώρες τελικού τους προορισμού. Κατήγγειλε την εμπλοκή των ΜΚΟ στην διαχείριση του προσφυγικού που διαχειρίζονται πακτωλό χρηματοδοτήσεων κάνοντας χρυσές δουλείες στις πλάτες των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες ασύλου παραμένουν υποστελεχομένες με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να παραμένουν εγκλωβισμένοι τρία και τέσσερα χρόνια στοιβαγμένοι στις δομές περιμένοντας να εξεταστούν οι υποθέσεις τους.
Τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι προτάσεις τους του ΚΚΕ πρέπει και μπορούν να γίνουν κοινή υπόθεση και των προσφύγων και των μεταναστών γιατί και οι δύο είναι θύματα αυτής της πολιτικής και για αυτό πρέπει να στοχεύουν από κοινού στου θύτες απομονώνοντας ταυτόχρονα τον ρατσισμό, που οδηγεί στο διχασμό και επιδιώκει να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι».
Με την φράση «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει αυτόν τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής με όλα τα μέσα» ολοκλήρωσε την εισηγητική του τοποθέτηση.
Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των κατοίκων και ακολούθησε πλούσια συζήτηση.





Προηγούμενο
Επόμενο