31 Μαΐου 2020

Προέδρος και Αντιδημάρχος Μαλακάσας:"Δεν θα μας καταστρέψετε άλλο"

Ο Αντιδήμαρχος Μαλακάσας

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της κοινότητας κύριος Σπύρος Λίτσας ανέφερε το ιστορικό της εγκατάστασης των μεταναστών που ξεκινά από το 2016. "Αρχικά, ο χώρος στο Γερακίνη προοριζόταν μόνο για πρόσφυγες , στην πορεία όμως έφτασε να φιλοξενεί 2.500 αιτούντες άσυλο και μετανάστες. Αναφέρθηκε στη δεύτερη δομή που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και στην υπόσχεση του υπουργού πως οι δρόμοι θα ήταν κλειστοί. 
Μία υπόσχεση που δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία δεύτερη ανοιχτή δομή με τον αριθμό των ανθρώπων στις δομές, σήμερα, να ξεπερνούν τις 3.500. Όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι της Μαλακάσας έδειξαν υπομονή και κατανόηση. Πολλές φορές βοήθησαν έμπρακτα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες χωρίς αίσθημα ξενοφοβίας.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
 Όμως, η καθημερινότητά τους πλήττεται. Η όμορφη Μαλακάσα, σε μία περιοχή φυσικού κάλλους λόγω της πλούσιας βλάστησης, βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας. Είναι δεδομένοι οι κίνδυνοι πυρκαγιών με δεκάδες περιστατικά. Πιθανόν να έχουμε οικολογική καταστροφή για αυτό βροντοφωνάζουμε ΜΑΛΑΚΑΣΑ SOS. Ζητάμε, απαιτούμε, διεκδικούμε η Μαλακάσα να επιστρέψει στην κανονικότητα, να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στις παιδικές χαρές, οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον σταθμό της Πεντέλης ξανά και να αισθάνονται ασφαλείς στο χωριό τους. Ζητάμε την αναλογικότητα του μεταναστευτικού. Υπάρχει μεγάλη αδικία και ζητάμε την περιβαλλοντική προστασία της Πάρνηθας, ώστε να παραμείνει η Μαλακάσα το στολίδι του Δήμου Ωρωπού, ασφαλής και φιλόξενη.

O Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας ανέφερε:

"Φίλες και φίλοι, σήμερα εδώ είμαστε από διαφορετικές ιδεολογίες με διαφορετικές παρατάξεις, με διαφορετικές νοοτροπίες, μας ενώνει το άδικο, το άδικο για αυτόν εδώ τον τόπο γιατί είναι απαράδεκτοι οι πολιτικοί γιατί τον καταστρέφουν μέρα με τη μέρα. Θα τους πούμε όχι και θα είμαστε απέναντί τους. Εδώ δεν είναι βόρεια προάστια, είναι βόρεια Αττική έχουμε διόδια, φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όχι! απέναντί τους όλοι μαζί θα αγωνιστούμε όλο το δημοτικό συμβούλιο ενωμένοι απέναντι σε αυτό που θέλουν να κάνουν. Τι έχει η βορειοανατολική Αττική; Τίποτα. Λοιπόν, δεν θα πάρουμε. Διεκδικούμε και εμείς το καλύτερο για τα παιδιά μας και για τον τόπο που μεγαλώσαμε. Εμείς έχουμε την μπέσα, κάτι που δεν έχει ο κύριος Μηταράκης. Μας είπαν ψέματα. Ήρθε και είπε ψέματα, έφερε τα ΜΑΤ και έβαλε μία νέα δομή χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση να λέει ναι. Έκανε έγκλημα, ήδη υπάρχει ο πρώτος νεκρός. Έκοψε ένα στρατόπεδο στα δύο, μία δομή στρατόπεδο, δεύτερη δομή και το στρατόπεδο να έχει μόνο 5 φαντάρους. Είναι απαράδεκτοι, είναι επικίνδυνοι. Καταστρέψανε μία περιοχή που δεν τους χρωστάει τίποτα. Πόσους νεκρούς θέλουν; Δεν είναι δυνατό να καταστρέψουν μία περιοχή με αυτό τον τρόπο. Υπάρχει νέο κύτταρο που χωράει και άλλους μέσα στη δομή. Εμείς θα πούμε όχι. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Το πρόβλημά μας είναι καθαρά ο αριθμός του πληθυσμού εδώ. Εμείς θα πούμε όχι στο ghetto στην περιοχή μας. Στέλνουμε μήνυμα στον κύριο Μηταράκη: Χαιρετίσματα στην εξουσία δεν θα μας καταστρέψετε άλλο".

Προηγούμενο
Επόμενο