24 Φεβρουαρίου 2020

Με επιτυχία η εκδήλωση της Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ για τις εξελίξεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση της Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, το πρωί της Κυριακής.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις και τους σχεδιασμούς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, τους λόγους που οι ιμπεριαλιστές συγκρούονται σε βάρος των λαών της περιοχής. Αναφέρθηκε στην βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς που εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για το λαό μας.
Κατήγγειλε την κατάπτυστη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις βάσεις που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ και η οποία κυρώθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, η οποία αποτελεί συνέχεια των συμφωνιών του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Μεταξύ άλλων, κάλεσε το λαό μας να καταδικάσει κάθε απόπειρα εγκατάστασης πυρηνικών στη χώρα μας, την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ, στη Σαουδική Αραβία (μαζί με τους πυραύλους «Πάτριοτ»), αλλά και στη Λιβύη.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ψευτοδίλημμα «συμβιβασμός - υποταγή ή πόλεμος» για τα Ελληνοτουρκικά, που είναι απότοκο των παζαριών για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι μόνοι οι χαμένοι θα είναι ο ελληνικός και τουρκικός λαός, οι οποίοι πρέπει να παλέψουν για να διεκδικήσουν τα δικά τους συμφέροντα τα οποία είναι αντίθετα με αυτά των αστικών τάξεων των χωρών τους.

Στην συνέχεια, αφού απάντησε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, ακολούθησε πλούσια συζήτηση. 

Προηγούμενο
Επόμενο