19 Φεβρουαρίου 2020

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Ωρωπού για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας


ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ αυξήσεων στα δημοτικά τέλη από την διοίκηση Γιασημάκη με την ανοχή Καμπιώτη και συμβούλων του Ρούσση.

Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του κ. Γιασημάκη και ενός δημοτικού συμβούλου του κ. Ρούσση, καθώς και με την ανοχή της παράταξης του κ. Καμπιώτη και ενός ακόμα συμβούλου του κ. Ρούσση που δεν καταψήφισαν (δήλωσαν παρών), επιβλήθηκε μεγάλη αύξηση δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας τόσο για τους δημότες όσο και για τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής μας. 
Χαρακτηριστικός είναι ο (σχεδόν) διπλασιασμός των τελών στην ΔΚ Αυλώνα (93%), καθώς και οι αυξήσεις σε Πολυδένδρι (15%), Κάλαμο (15%), Κιούρκα (28%), Καπανδρίτι (8,5%) και Μαλακάσα (2%). 
Επιπλέον, η διοίκηση του κ. Γιασημάκη έβαλε στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ-Επαγγελματίες-Εμπόρους του δήμου μας επιβάλλοντας ενιαίο συντελεστή τέλους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας ύψους 2,40/τ.μ. για επιχειρήσεις από 1 τ.μ. έως 500 τ.μ.
Αυτό σημαίνει αυξήσεις σε Αυλώνα (60%), Πολυδένδρι (26%), Κάλαμο (60%), Κιούρκα (21%), Καπανδρίτι (2%), Μαλακάσα (33%), Μαρκόπουλο (20%) και Συκάμινο (21%).Όσο για τα τέλη ύδρευσης, η διοίκηση του κ. Γιασημάκη επέβαλλε ακριβώς τα ίδια υπέρογκα τέλη που είχε επιβάλλει η προηγούμενη διοίκηση του κ. Ρούσση, τα οποία κατά τα άλλα τα κατήγγειλε και καταψήφιζε όσο ήταν αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα υπέρογκα αυτά τέλη τα υπερψήφισαν από κοινού οι δημοτικοί σύμβουλοι των κ.κ. Ρούσση και Γιασημάκη, με την παράταξη του κ. Καμπιώτη και εδώ να μην καταψηφίζει (δήλωσε παρών).
Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο κατήγγειλε και καταψήφισε τις αυξήσεις αλλά και κατάθεσε τεκμηριωμένη και αναλογική πρόταση για την μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας καθώς και για τους μικροεπαγγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικροέμπορους με ταυτόχρονη αύξηση για τους βιομήχανους, τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, τις τράπεζες κ.α. χωρίς να μειώνονται τα έσοδα του δήμου.
Επίσης, με δεδομένο ότι μια οικογένεια καταναλώνει περίπου 100 κυβικά νερού για να καλύψει τις ανάγκες της, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση για απαλλαγή των δημοτών από οποιαδήποτε χρέωση για κατανάλωση νερού μέχρι 50 κυβικά το εξάμηνο, και επιβολή πολύ μικρής χρέωσης για κατανάλωση έως 100 κυβικών νερού, με ταυτόχρονη αύξηση τιμής του νερού για πολύ υψηλές καταναλώσεις. 
Όμως, οι προτάσεις «ανάσα» της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους πιο αδύναμους της περιοχής μας δεν τέθηκαν ποτέ σε ψηφοφορία καθώς ο πρόεδρος, αξιοποιώντας τον αντιδραστικό κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, τις απέρριψε.
Ενάντια στην φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης Γιασημάκη, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων διοικήσεων, η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις της για να δυναμώσει η οργάνωση του αγώνα του λαού της περιοχής ώστε να επιβάλλει λύσεις υπέρ του.

Φεβρουάριος 2020,
Το γραφείο τύπου
Προηγούμενο
Επόμενο