19 Φεβρουαρίου 2020

Η Αντιπολίτευση για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας 2020


Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Θωμάς Ρούσσης στάθηκε στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής βάσει της οποίας ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας πως άλλο είναι ο προϋπολογισμός και άλλο η απόφαση για τα δημοτικά τέλη. Επέκρινε και την πρόβλεψη για έσοδα 15% από την δήλωση τετραγωνικών στο Δήμο που πραγματοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα.
Δήλωσε πως οι "προβλέψεις" για τα έξοδα και το έλλειμμα είναι "φουσκωμένες" προς τα πάνω αναφερόμενος σε συγκεκριμένους κωδικούς εξόδων. Μάλιστα, συνομίλησε για τα οικονομικά θέματα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου o οποίος ήταν παρών στο συμβούλιο και πήρε το λόγο προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για συγκεκριμένους κωδικούς. Μίλησε, επίσης, ο κ. Ρούσσης για την έλλειψη κλίμακας και για αδικίες στα μεγάλα τετραγωνικά αλλά και στις μικρές επιχειρήσεις με πολλά στρέμματα οικόπεδο. Είπε πως θεωρεί τα στοιχεία πλασματικά. 


 Ο Διονύσης Καμπιώτης, επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτός ο προϋπολογισμός για τα έξι δημοτικά διαμερίσματα είναι καλός γιατί μειώνει τα τέλη στάθηκε, όμως, συγκεκριμένα στον Αυλώνα λέγοντας πως το τέλος που θα επιβληθεί στις μεγάλες εταιρίες για το 2020 είναι αντιεπενδυτικό.

Ο Αυλώνας έχει το προνόμιο να έχει πάρα πολλές μεγάλες εταιρείες οι οποίες απασχολούν προσωπικό από την περιοχή και δίνουν δουλειές, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καμπιώτης ξεκαθάρισε  πως ετοιμάζει προτάσεις και ζήτησε την συνεννόηση και την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής. Προτάσεις που μπορούν να κατατεθούν στην 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Ενδεικτικά, στις προτάσεις είναι το "άνοιγμα" της δημοτικής φορολόγησης και σε κατηγορίες ακινήτων που σήμερα δεν πληρώνουν τίποτα, όπως τα οικόπεδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: εν μπορεί κάποιοι να μην πληρώνουν ποτέ και τίποτα και κάποιοι άλλοι να πληρώνουν πολύ και πάντα".

Από την "Λαϊκή Συσπείρωση" του ΚΚΕ, ο Βασίλης Γεωργόπουλος παρουσίασε μια διαφορετική  πρόταση με πολλές κλίμακες, χαμηλότερες για τις μικρές κατοικίες και μεγαλύτερες για μεγάλα ακίνητα και επιχειρήσεις.

Μια κλίμακα που όπως είπε "να ανταποκρίνεται στο τι μπορεί να πληρώνει ο καθένας με βάση την κοινωνική του κατάσταση". Όπως ανέφερε: "Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν πέσει 40% μετά την κρίση, άρα θα πρέπει να ελαφρύνουμε τα στρώματα εκείνα τα οποία έχουνε 300, 500 και 600 ευρώ μηνιαίως".
Προηγούμενο
Επόμενο