10 Σεπτεμβρίου 2019

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ωρωπού για την ασφάλεια στην περιοχή


 Χθες Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Ωρωπού πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνα Αργύρη Γεροντίτη, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού Κωνσταντίνο Μπιτάκο και  τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Κωνσταντίνο Μακρή
 Στην συνάντηση-σύσκεψη συμμετείχαν και ο νέος Αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Δήμας, πρώην Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. με τον νέο Αντιδήμαρχο Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου Χρήστο Τρομπούκη, πρώην Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. 
Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Ωρωπού και ασφάλειας των πολιτών αλλά και το πώς μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και τις αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών της περιοχής του Δήμου Ωρωπού αλλά και τρόποι αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων που σχετίζονται με την αστυνόμευση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας. 
 Βασικό ανάμεσα στα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος μας είναι η έλλειψη Αστυνομικού Τμήματος στο Καπανδρίτι. Το αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, καταργήθηκε πρόσφατα μετά από συγχωνεύσεις Τμημάτων που πραγματοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση για δημοσιονομικούς λόγους. Στο θέμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας αναμένονται και περαιτέρω πρωτοβουλίες από την Δημοτική Αρχή μετά, μάλιστα, από την ανάληψη καθηκόντων Αντιδημάρχων δύο πρώην στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) 
Προηγούμενο
Επόμενο