1 Σεπτεμβρίου 2019

Ορίστηκε το προεδρείο και τα μέλη των βασικών Επιτροπών του Δήμου


Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη νέα Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γιασημάκη και της παράταξης ¨Συνεργασία Ευθύνης¨ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία πλήθους πολιτών. Στο Συμβούλιο εκλέχθηκαν το νέο προεδρείο και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Το Συμβούλιο ξεκίνησε με προεδρεύοντα τον Νώντα Δημητρίου -πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης- και συνεχίστηκε με σύντομη δήλωση του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και την εκλογή προεδρείου και μελών των Επιτροπών. Η πρώτη αυτή συνεδρίαση έγινε σε θετικό κλίμα. Ο Δήμαρχος χαιρέτησε και απηύθηνε ευχές σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, δίνοντας ενωτικό μήνυμα.



 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Γιώργος Αρμυριώτης, Αντιπρόεδρος ο Κώστας Ανυφαντής και Γραμματέας ο Αναστάσιος Δέδες. Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι Νίκος Λούπης και Άγγελος Χατζηιωάννου από τη συμπολίτευση, οι Δημήτρης Βελτανιώτης, Θωμάς Ρούσσης  και Δημήτρης Τζεβελέκος από την μείζονα αντιπολίτευση και ο Διονύσης Καμπιώτης από την ελάσσονα Αντιπολίτευση. Τα μέλη της νέας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι οι  Παναγιώτης Κιούσης και Δημήτρης Σαμπάνης από την συμπολίτευση, οι Νεράτζω Κούτσουρη, Ανδρέας Λέκκας, Γιώργος Πούλος από την μείζονα Αντιπολίτευση και ο Φώτης Χρυσούλας από την ελάσσονα Αντιπολίτευση.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, αφού ευχήθηκε καλημέρα και καλό μήνα σε όλους, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους συνδημότες που τον εμπιστεύτηκαν, τον τίμησαν και του ανέθεσαν να διαχειριστεί τα κοινά της πόλης μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ανέφερε επίσης:
 "Με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στο Δήμο και των δημοτών είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε το Δήμο Ωρωπού σε πρότυπο υποδειγματικής λειτουργίας. Αδιαπραγμάτευτες αρχές μας η χρηστή διοίκηση, η σύγχρονη οργάνωση, η συλλογικότητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία. Θέλουμε όλοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου. Ευχαριστώ τους πολίτες που διεκδίκησαν αυτή τη μεγάλη ανατροπή και στους δημότες του Ωρωπού που δεν κατάφερα να τους πείσω και δεν μου έδωσαν την ψήφο τους και τη στήριξή τους θέλω να πω ότι μπορεί οι αφετηρίες μας να ήταν διαφορετικές αλλά οι δρόμοι μας θα συναντηθούν και θα συναντηθούν γιατί ξέρω ότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο. Σήμερα ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά, ένα ελπιδοφόρο αύριο ξημερώνει και σας καλώ στην κοινή μας προσπάθεια. Μας περιμένει πολλή δουλειά".
Τον λόγο πήρε και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Λίτσας που αναμένεται να οριστεί Αντιδήμαρχος  Μαλακάσας, ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού. Ο κ. Λίτσας ανέφερε: "Όπως λέμε και  στο Μήλεσι… Αρχή άνδρα δείκνυσι. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλό του τόπου. Προσωπικά, αισθάνομαι μία ιδιαίτερη φόρτιση γιατί είμαι με πολλούς συνεργάτες από τα παλιά. Θέλω να πω ότι δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο και γι αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, όλοι μαζί πρέπει να πάμε μπροστά, να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει ο τόπος πιο ψηλά. Καλή και δημιουργική θητεία!" 
Μετά τη συνεδρίαση, ακολούθησε σύσκεψη των αιρετών στελεχών (μελών του Δημοτικού Συμβουλίου) της νέας Δημοτικής Αρχής, στην έδρα του Δήμου και στο γραφείο του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος έδωσε μήνυμα στα στελέχη του για εγρήγορση και σκληρή δουλειά η οποία ξεκινά άμεσα. Ανέφερε, επίσης, πως παραλαμβάνει το Δήμο με πλήθος προβλήματα για τα οποία θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση.



Παρακάτω η πρώτη δήλωση του Δημάρχου προς τα στελέχη του:














Προηγούμενο
Επόμενο