2 Ιουλίου 2019

Ψυχή και ποιήματα των νεαρών κρατουμένων Αυλώνα


Για τα ποιήματά τους βραβεύτηκαν 3 νεαροί κρατούμενοι μαθητές που διαβιούν στο Κατάστημα Κράτησης Νέων του Αυλώνα, γνωστό ως Φυλακές ανηλίκων. Τα βραβεία δόθηκαν στους μαθητές από τον "Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών". Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στον ειδικό χώρο εκδηλώσεων του σχολείου του καταστήματος κράτησης σε εκδήλωση με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που κάλυψε την εκδήλωση "Για το έτος 2018-2019 ο πρώτος ποιητικός διαγωνισμός, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΛΔ Δημήτρης Ορφανίδης, είχε ως θέμα: «Η ψυχή μου κι εγώ» αφήνοντας τους νέους του Αυλώνα να περιγράψουν με στίχους την δικιά τους ψυχική κατάσταση «ενδοσκοπώντας τον εαυτό τους» μέσα από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που έτσι ή αλλιώς δημιουργεί το κελί μιας φυλακής." 
Τα συγκεκριμένα βραβεία λογοτεχνίας, αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του "Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών" να αποτελέσουν σταθερό θεσμό και να δίνονται κάθε χρόνο.
Ένα από τα βραβεία απένειμε ο γνωστός δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ  Πάνος Σόμπολος. Παρακάτω το βίντεο με τις στιγμές της εκδήλωσης από το oδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.


Προηγούμενο
Επόμενο