1 Ιουλίου 2019

Μοναδικός Μολιέρος από τον Όμιλο Νέων Παλατίων


Η κριτική στα πάθη της αστικής κοινωνίας της εποχής του 17ου αι. μ.Χ. και η τραγικότητα μέσα από την κωμωδία της προσωπικότητας του φιλάργυρου αστού ξεδιπλώθηκαν την Κυριακή, 30 Ιουνίου, στο Γενικό Λύκειο Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης". Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων "Από Μηχανής" παρουσίασε το κλασικό έργο αριστούργημα του Μολιέρου "Ο Φιλάργυρος''. Τα μέλη της ομάδας με υποκριτική ικανότητα ερμήνευσαν και ανέδειξαν όλους τους ρόλους της θεατρικής κωμωδίας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: απληστία, κρυμμένες λίρες, γάμους συμφέροντος, ανατροπές. 


Την διασκευή του έργου, τη σκηνοθεσία, τα κείμενα αλλά και τη μουσική επιμελήθηκε η σκηνοθέτης -συντονίστρια της ομάδας- Νατάσα Τόδωρη, ενώ, τη σκηνογραφία και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ειρήνη Γαρμπή. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του φιλάργυρου Άρπαγκον ερμήνευσε ο Χριστόφορος Κούτσουρης. Στο ρόλο του γιου του Άρπαγκον Κλεάνθη ο Νίκος Καραμάνος, στο ρόλο της κόρης Λίζα η Σόνια Χόνδρη και στο ρόλο της αγαπητικιάς Μαριάννας η Χρύσα Μπαρτζώκα. Στην παράσταση η οποία θα περιοδεύσει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ερμήνευσαν:
 Τον ρόλο του Βαλέριου ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Σαΐτας ο Βασίλης Ιατρού, κυρ Σίμος ο Στέλιος Βαρβέρης, Φροσύνη η Λιάνα Ασημακοπούλου, Ευγενία η Μαρία Παπαδημητρίου, κυρά Κλαύδια η Άννα Μπαφάκη, Μυρσίνη ή Άννα Φερμελετζή, αστυνόμος ο Θεόφιλος Μηλιόγλου και Ανσέλμης ο Στέλιος Βαρβέρης. Ως κορίτσια της Κομέντια η Πέρσα Βλάχου και η Σωτηρία Φορτωση.

Ο "Φιλάργυρος" Άρπαγκον

Προηγούμενο
Επόμενο