22 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου για τα Διόδια



Τρίτη 21 Μαΐου 2019
Δελτίο Τύπου

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, η ελεύθερη διέλευση από όλα τα διόδια της περιοχής – μετωπικά και πλευρικά – για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού και του Βαρνάβα. Είναι μια δίκαιη και πολύ θετική εξέλιξη.

Επιτέλους  αίρεται ο δεκαετής καθημερινός αποκλεισμός από μπάρες και διόδια.

Επιτέλους αίρεται η καθημερινή μας έκθεση σε κίνδυνο στους επικίνδυνους παράδρομους ή το καθημερινό δυσβάσταχτο χαράτσι για όσους επέλεγαν να περάσουν από τα διόδια.

Είναι  νίκη του κινήματος των πολιτών και των φορέων της β/α Αττικής.

Ένα  κίνημα λαϊκό μαζικό, που αγωνίστηκε, πάλεψε, με δεκάδες κινητοποιήσεις, με επιμονή, με ακτιβισμούς, με νομικές ενέργειες, που ανέδειξε τεκμηριωμένα και ηχηρά το δίκαιο του αγώνα του.

Ένα  κίνημα που συκοφαντήθηκε από τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα κι από το πολιτικό σύστημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  αυτό που δημιούργησε  το σκάνδαλο των λεόντειων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.

Ένα κίνημα  που κυνηγήθηκε σκληρά  με πλήθος ποινικών και αστικών διώξεων.
Ένα τοπικό κίνημα που γρήγορα γιγαντώθηκε αποκτώντας ρίζες, πολύχρωμο και πολύμορφο.
‘Ένα κίνημα που αποτέλεσε έναν από τους βασικούς μοχλούς κινητοποίησης, συμμετοχής, και συνειδητοποίησης στην πορεία για την ανατροπή του παλιού πολιτικού σκηνικού.

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Από μια κυβέρνηση που νοιάζεται, που ακούει, που μάχεται για τις προσδοκίες και τα δίκαια αιτήματα των πολλών.
Ήταν μια υπόσχεση του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα που από την αρχή αναγνώριζε το δίκαιο του αγώνα.
Μια μάχη που κερδήθηκε μετά την επίμονη διαπραγμάτευση του Υπουργού Υποδομών με τους παραχωρησιούχους.
Ενώ παράλληλα γίνονται  πράξη, η αναβάθμιση και η πύκνωση των δρομολογίων του προαστιακού, των λεωφορείων των κτελ  και ξεκινούν τοπικές αστικές γραμμές στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού για τις συγκοινωνίες.

Διάφοροι παράγοντες και πολιτικάντηδες, σαν έτοιμοι από καιρό, έσπευσαν να οικειοποιηθούν για προσωπικά οφέλη αυτήν τη νίκη, να την παρουσιάσουν ως δική τους ή να διογκώσουν τη μικρή έως ελάχιστη  συμμετοχή τους στον αγώνα.
Στην μικρή μας κοινωνία όμως γνωριζόμαστε. Ξέρουμε ποιοι και πόσο έβαλαν πλάτη.  Όπως ξέρουμε και ποιοι θα είναι πάλι μπροστά ,στις διεκδικήσεις, στα κινήματα και στους αγώνες.
                                              Αγώνες μέχρι τη νίκη πάντα !




Προηγούμενο
Επόμενο