18 Μαΐου 2019

Συνέντευξη με την Ελένη Καραγιάννη Βαρνάβα


  
1.     Πώς ασχοληθήκατε με τα κοινά; Πείτε μας λίγα λόγια για σας.

      Ο άνθρωπος είναι όν κοινωνικό και πολιτικόν κατά τον Αριστοτέλη. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι δημιούργησαν κοινωνίες ήταν απαραίτητη και η πολιτική οργάνωση και η ύπαρξη νόμων, για να καθορίζουν τις σχέσεις τους και να υπάρχει αρμονική συμβίωση.
      Ξεκινώντας λοιπόν από τη θέση ότι, οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε στα κοινά, ώστε να είμαστε συνυπεύθυνοι και να δίνουμε τις καλύτερες λύσεις των προβλημάτων που μας απασχολούν.
      Αρχικά λειτουργώντας σαν φιλόλογος καθηγήτρια στ Β/θμια Εκπαίδευση ανέπτυξα ποικίλες δράσεις , πολιτιστικές εκδηλώσεις, εθνικές γιορτές, ομιλίες, όπου μου επέτρεψαν να γνωρίσω τα παιδιά τους γονείς, με έμαθαν να διαχειρίζομαι τα προβλήμτά τους, προσφέροντας στην κοινωνία μας.
     Ένας άλλος δημιουργικός σταθμός στη ζωή μου ήταν η συμμετοχή μου στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων  όπυ δίδαξα Ιστορία -Λαογραφία, Ελληνική Γλώσσα σε ΚΑΠΗ και αλλοδαπούς ακόμα και στις Φυλακές του Αυλώνα. Γνώρισα τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας  και τα προβλήματα των αλλοδαπών αλλά και  της παραβατικότητας από κοντά.
      Επειδή πιστεύω στον Εθελοντισμό και την προσφορά στην κοινωνία μας υπήρξα εθελόντρια επιστημονική συνεργάτης του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου του χωριού του Βαρνάβα. Όπου μετά από έρευνα της περιοχής έγραψα το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο''Σμιλεύοντας τις μνήμες''.
Εθελοντικά ακόμα  προσφερα τις υπηρεσίες μου στην ΕΔΑΝΙ.
     ΤΟ 2002-2006  εκλέχτηκα Κοινοτική Σύμβουλος Καπανδριτίου και ανέλαβα την ευθύνη του ΚΑΠΗ. Μέριμνά μου ήταν να δώσω αξία και να αναπτύξω τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικάς, με ομιίες για τις σχέσεις τους με τα παιδιά και τα εγγόνια, την υγεία τους  και τη ψυχαγωγία τους.
     Το 2010-2014 εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος στον Καλλικρατικό Δήμο του Ωρωπού. Όπου  διετέλεσα Γενική  Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος του Δ.Σ. Της ΚΕΔΩ, Της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και οργάνωσα την Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Ωρωπού ( ΔΕΠΙΣ).
     Κίνητρο πάντα στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα Κοινά είναι ο σεβασμός
στον άνθρωπο και στην ανάγκη για βελτίωση της καθημερινότητάς του.
     Έχοντας το δικαίωμα του ''εκλέγειν και εκλέγεσθαι'' οφείλουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη ανάδειξης των προσώπων που είναι ικανά να διαχειρίζονται τα προβλήματα που μας αφορούν και να ελέγχουμε το πώς διαχειρίστηκαν την εξουσία. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

2.                 Γιατί επιλέξατε τη Συνεργασία  Ευθύνης και το Γιώργο Γιασημάκη;
       Με την προγούμενη εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι, για να διοικηθεί , να οργανωθεί και να αναπτυχθεί ένας τόσο μεγάλος και ανομοιογενής Δήμος όπως ο Ωρωπός χρειάζεται ευρύτερες συνεργασίες και και μεγάλη εμπειρία.
     Ο κύριος Γιώργος Γιασημάκης είναι γνώστης των προβλημάτων του Δήμου του Ωρωπού και πολλά στελέχη του είναι έμπειρα, ώστε να μπορέσει μετά την εκλογή του να προχωρήσει γρήγορα στην παραγωγή έργου. Υπάρχουν όμως και νεότερα μέλη με πολλές δυνατότητες και θέληση να υλοποιήσουν προγράμματα και ναα προωθήσουν λύσεις.
     Συνεργασία Ευθύνης για μένα σημαίνει να υπάρχει  έντιμη συνεργασία και την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης  να διοικηθεί ο Δήμος με αξιοκρατία, ισότητα, σύνεση και προγραμματισμό για την ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών που σήμερα στενάζουν κάτω από την κακή οικονομική κρίση, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες.
       Προσωπικά ανταποκρίθηκα να συμμετάσχω σε αυτήν την ομάδα του κυρίου Γιασημάκη με σκοπό να προσφέρω και εγώ τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου μας.

       3.   Πώς θα συμβάλει η εκλογή σας στη βελτίωση του τόπου;
       Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο ενεργώ με πείσμα, οργανωτικά, και αποτελεσματικά σε όποια ευθύνη αναλάβω.
     Το Μάιοο του 2012  σαν Δημοτική Σύμβουλος στον Ωρωπό έδωσα μια ανάλογη
συνέντευξη σε ένα άλλο συνάδελφό σας . Είχε την ευγενική καλοσύνη να μου τη δώσει για να τη συμπεριλάβω στο βιβλίο μου που πρόσφατα παρουσίασα με τίτλο ''Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΥΠΡΟΣ''. Σας  τη μεταφέρω αυτούσια.
     Ερώτηση: Ποια νομίζετε είναι τα προβλήματα του μεγάλου πλέον Δήμου που χρήζουν άμεσης επίλυσης;
    Απάντηση:Το 2011 ήταν χρονιά συνένωσης, συγκρότησης και οργάνωσης των θεσμικών οργάνων του Δήμου. Το 2012 είναι χρονιά λειτουργίας και παραγωγής έργου. Τα σημαντικότερα θέματα είναι:α) Είναι η στελέχωση σε διοικητικό προσωπικό, η οργάνωση και επιμόρφωση.β) Η δημιουργία Νομικής Υπηρεσίας  που θα διεκπεραιώνει τις νομικές υποθέσεις του Δήμου με λιγότερο κόστος από τις αναθέσεις που γίνονται σήμερα.γ) Η Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να αποκτήσει το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να έχει τη δυνατότητανα εκπονεί μελέτεςχωρίς να χρειάζονται δαπανηρές αναθέσεις.δ) Η καθαριότητα , η αποκομιδή των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, ο βιολογικός καθαρισμός και η προστασία του Ασωπού.ε) Η κατάργηση των διοδίων για τους δημότες του Ωρωπού. Ο Δήμος του Ωρωπού πολιορκείται από 8 διόδια που εμποδίζουν την ανάπτυξή του. στ) Η τουριστική και αγροτική ανάπτυξη με τη δημιουργία έργων πνοής με προγράμματα ευρωπαϊκά.ζ)
Η κοινωνική πρ'ονοια.
     Σήμερα βρισκόμαστε στο 2019 αφίνω σε εσάς τα συμπεράσματα αν έχουν επιλυθεί αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων.
      Ευελπιστώ ότι, με την εκλογική νίκη της Συνεργασία Ευθύνης και τον κύριο Γιασημάκη Δήμαρχο,  θα δοθεί η ευκαιρία για νέα ώθηση στο Δήμο. Φτάνει οι κάτοικοι των χωριών μας να δώσουν την ευθύνη σε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο τους.
     Προσωπικά θέτω τον εαυτό μου και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί ως κάτοικος της περιοχής και ζητώ να με εμπιστευθείτε.
     Ευχαρστώ το ''Φάρο της Βόρειας Αττικής '' που έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω στους δημότες του Ωρωπού


     
        


Προηγούμενο
Επόμενο