29 Μαΐου 2019

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2019 ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Εκατοντάδες πολίτες της Αττικής κατέκλυσαν τους χώρους του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου στο Βαρνάβα Αττικής για να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019. Ταυτόχρονα συνδιοργανώθηκαν για άλλη μια χρονιά από φορείς του Βαρνάβα, το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου "Ευάγγελος Σκουβαράς" , το Δημοτικό σχολείο και τον Παιδικό σταθμό, «τα Σκουβάρεια 2019», αφιερωμένα στο έργο και την προσφορά  στην Ελλάδα του καθηγητή πανεπιστημίου Βαγγέλη Σκουβαρά. Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν τόσο για την Διεθνή Ηημέρα όσο και για τον αείμνηστο καθηγητή Βαγγέλη Σκουβαρά, ο διευθυντής των μουσείων κ. Πέτρος Κατσίκης, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα. Ασημίνα Κατσίκη, η τ. δ/ντρια του Κ.Ε.Ε.Λ της Ακαδημίας Αθηνών κα. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη και ο διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητής φιλόλογος του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Διονύσης Αναστασόπουλος ενώ στο τρισάγιο μνήμης χοροστάτησε ο αιδεσιμότατος πατέρας Ηλίας.
Στην εκδήλωση διαβάστηκε κείμενο για τον Βαγγέλη Σκουβαρά, του καθηγητή Πανεπιστημίου Σορβόνης IV , Ρωμανιστή - Βαλκανολόγου Δρ κ. Αχιλλέα Λαζάρου.
Ο Βαγγέλης Σκουβαράς κορυφαίος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ερευνητής,αρχαιοδίφης, λογοτέχνης αλλά και ζωγράφος - κεραμίστας καταγόταν από τον Βαρνάβα Αττικής. Στη μνήμη του πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλούς δήμους της χώρας τιμώντας το πλούσιο έργο του. Στην εκδήλωση παρέστησαν η οικογένειά του, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι δήμων της Αττικής, ομοσπονδίες και σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί φορείς καθώς συνεταιρισμοί και ιδρύματα. Σε όλους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, του παιδικού σταθμού και του λυκείου που συμμετείχαν στις δράσεις του αθλητισμού, της ζωγραφικής, των εκθέσεων και της κεραμικής, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.



Οι χορηγοί που στήριξαν την εκδήλωση ήταν το μεζεδοταβερνείο «Τσίρκας», το «σούπερ μάρκετ Τασούλα», το «sugar handmade» και οι φούρνοι με ξύλα –ζαχαροπλαστική «Βλάχος». www.mouseio-psomiou.com & www.ilmb.gr.










Προηγούμενο
Επόμενο