22 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση-επιστολή του κ. Π. Τόλια


Μας εστάλη και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση-επιστολή του κ. Τόλια

Mε περισσή λύπη παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες έναν τραγικό θίασο να εκτυλίσσεται, μια φαρσοκωμωδία να διαδραματίζεται, έκτος των ορίων του δημοκρατικού ήθους που με τόση θέρμη κάποιοι υπερασπίζονται.
Εάν ο τρόπος που συλλαμβάνετε εσείς, οι μόνιμοι  κατήγοροι, την φύση της δημοκρατίας είναι η στοχοποίηση ενός προσώπου, ενός συνδημότη σας, δίχως δικαστικά στοιχεία, δίχως απόφαση δικαστή της ελληνικής δικαιοσύνης, αναρωτιέμαι σε ποιο δημοκρατικό ήθος αναφέρεστε και ποιο δημοκρατικό ήθος υποτίθεται ότι προστατεύετε;
Με κατηγορίες σαθρές, ελεγχόμενες και αυθαίρετες παρουσιάζεστε αυτόκλητα ως προστάτες του δημοκρατικού πολιτεύματος, ως πρότυπα πολιτικής και κοινωνικής ηθικής, διατρανώνετε με υπερηφάνεια την δήθεν αφοσίωσή σας στο δημοκρατικό ήθος, όταν ταυτόχρονα επιχειρείτε να διασύρετε, να σπιλώσετε στην συνείδηση της κοινωνίας μας το όνομά μου, το όνομα ενός συνδημότη σας καθώς κάνει το λάθος να εκφράζει διαφορετική της δική σας άποψη και παρέχει τις υπηρεσίες του στον βασικό σας αντίπαλο Δήμαρχο Ωρωπού.
Αυτή είναι η ηθική για εσάς;
Δίχως απόφαση δικαστική που να αποδεικνύει τα λεγόμενά σας, να αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και στο ήθος μου με τέτοιο αναιδή τρόπο;
Ενδιαφέρουσα περί δήθεν ηθικής θεώρηση που ενδεχομένως να γινόταν αρεστή σε μεσοπολεμικούς δικτάτορες. Στην δημοκρατική Ελλάδα του 2019 όμως τέτοιες θεωρήσεις δεν βρίσκουν χώρο.
Αναρωτιέμαι επίσης, πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια πολιτευόμενοι αντί να ασχολείσθε σαν αντιπολίτευση με τα πραγματικά ζητήματα του Δήμου, με την παροχή προτάσεων και λύσεων προς όφελος των συνδημοτών μας, όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που αποκτά ή διεκδικεί δημόσιο αξίωμα εσείς αντιθέτως να ασχολείστε με ανούσιες γελοιότητες, φαντάσματα και κυνήγι μαγισσών.
Έχετε μπερδέψει τα εργαλεία. Αντί να πάρετε το σφυρί και να χτίσετε εποικοδομητικά για τους δημότες έχετε πάρει το φτυάρι με στόχο να κουκουλώσετε αντιλήψεις στήνοντας δημόσια πανηγύρια.
Ασχολείστε με την επικοινωνία και όχι με την ουσία κάτι που οι πολίτες του Δήμου αντιλαμβάνονται εδώ και αρκετά χρόνια. Διακρίνουν εκείνον που επιδιώκει να  χτίσει από εκείνον που συστηματικά θάβει.
Από τα λεγόμενά σας προκύπτει η θεώρηση σας για την πολιτική. Διαπιστώνεται ότι επιθυμία σας είναι μια ‘’δημοκρατία’’ μη πλουραλιστική, μια δημοκρατία γυμνή στις ορέξεις σας, μια δημοκρατία στην οποία λόγο έχουν μόνον οι λαϊκιστές.
Στην πλουραλιστική δημοκρατία συνυπάρχουν οι απόψεις όσων η πλειοψηφία του λαού τοποθετεί στην διοίκηση, αλλά και όσων τοποθετεί στην αντιπολίτευση. Τα ενδεχομένως συνεκτικά αισθήματα που έχει αναπτύξει η μακρόχρονη σχέση σας με την αντιπολίτευση και η τιμητική τρίτη θέση που σας κατατάσσει επαναλαμβανόμενα η κοινωνία των συμπολιτών μας,  ίσως να σας προτρέπει να την θεωρείτε ως μόνη νόμιμη δημόσια έκφραση.
Ωστόσο σας ενημερώνω πως όλες οι πλευρές έχουν αυτό το δικαίωμα. Ιδιαίτερα σήμερα με την ραγδαία ανάπτυξη σύγχρονων μορφών δημόσιας έκφρασης.   
Το διαδίκτυο προσφέρει τεράστιες δυνατότητες σήμερα στην επικοινωνία και στη διάδοση της πληροφορίας, κάτι που έχει μεταβάλει πλήρως τους όρους της πολιτικής ορθότητας.
Από την άλλη, η ανώνυμη έκφραση, η ανώνυμη διατύπωση ποτέ δεν ήταν ηθικό παράπτωμα.
Η ίδια η ψήφος, που τόσο απεγνωσμένα μάχεστε και επιζητάτε με κάθε τρόπο, είναι μυστική, είναι ανώνυμη. Ιδέες και αντιλήψεις μέσω άρθρων, εφημερίδων, ραδιοφώνου και σήμερα μέσω του διαδικτύου διακινούνται ανώνυμα εδώ και αιώνες.
Τι είναι αυτό που πλήττει το δημοκρατικό ήθος; Αν είναι η ανωνυμία ενός επικοινωνιακού μέσου, σύμφωνα με τη λογική σας τότε και η ίδια η μυστική ψήφος παρεκτρέπει το δημοκρατικό ιδεώδες κάτι το οποίο οδηγεί σε παραλογισμό. Η ανωνυμία δεν συνεπάγεται με υποτίμηση του δημοκρατικού ήθους, αντιθέτως προστατεύει δημοκρατικούς πολίτες, δίνοντας τους την δυνατότητα να εκφράζουν δημόσια την άποψή τους.
Μάλιστα εσείς οι ίδιοι χρησιμοποιείτε την δυνατότητα αυτή, διαμορφώνοντας και εγκαθιδρύοντας μια κατάσταση που ελαβε μόνιμο χαρακτήρα, προκειμένου να εκφράσετε τις απόψεις σας με πλήθος ψεύτικων προφίλ στο Facebook, κάτι που διατηρείτε ακόμα και σήμερα, ακατάληπτα.
Σε ότι αφορά ζητήματα δυσφήμισης και χρήσης μη κόσμιων εκφράσεων προς ανθρώπους όπως συμβαίνει σε εμένα, ας αποφανθεί η μόνη αρμόδια αρχή, η Ελληνική Δικαιοσύνη, που ελπίζω να πιστεύεται…
 ΤΟΛΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ



Προηγούμενο
Επόμενο