28 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή του Δημάρχου Ωρωπού Θ. Ρούσση

Παρέμβαση-Επιστολή του Δημάρχου Ωρωπού και υποψήφιου για την επόμενη τετραετία Θωμά Ρούσση.
 Μας μιλά για το έργο της Δημοτικής Αρχής, την Αντιπολίτευση και τα σχέδια της παράταξής του «Πρώτα ο Δημότης».


O Δήμος Ωρωπού διεκδίκησε και κέρδισε πολλά και σημαντικά έργα.

Αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου, πριν 4,5 χρόνια περίπου. Βρήκαμε έναν Δήμο απόλυτα διαλυμένο και ανοργάνωτο. Οι υπηρεσίες είχαν αποδιοργανωθεί και τίποτα δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε. Σας θυμίζω ότι ακόμα και τα κλειδιά του Γραφείου μου είχαν γίνει άφαντα και αναγκαστήκαμε να μπούμε, με την βοήθεια κλειδαρά. Οι ευκαιρίες για πολλά και μεγάλα έργα είχαν χαθεί και το μόνο που υπήρχε ήταν εκκρεμότητες και χρέη. Εργαστήκαμε από την πρώτη μέρα, εγώ και οι συνεργάτες μου με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον προκειμένου, αρχικά να συμμαζέψουμε αυτή την διάλυση και στην συνέχεια να “στήσουμε” έναν Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό.
Πετύχαμε πολλά, και συνεχίζουμε με γνώμονα την μέθοδο και την αυτοδιοικητική εμπειρία μας. Σήμερα υπάρχει ένας πραγματικά ζωντανός και αποτελεσματικός οργανισμός, που αποδίδει έργο και εξυπηρετεί καθημερινά τους πολίτες, με ταχύτητα και με ασφάλεια. Θα χαρακτήριζα ξεκάθαρα θετική την πορεία της Δημοτικής μου αρχής, μιας και ο Δήμος Ωρωπού, μπήκε ξανά στο “κάδρο” και διεκδίκησε και κέρδισε πολλά και σημαντικά έργα, που άλλα εκτελούνται ήδη, και άλλα είναι προγραμματισμένα για άμεση εκκίνηση.
Οφείλω όμως εδώ να ενημερώσω τους αναγνώστες σας πως, μεγάλο μέρος αυτής της καθυστέρησης των έργων,  οφείλεται στην αλλαγή του Νόμου 4412/16 περί αναθέσεων των Δημοσίων Έργων, πρόβλημα που αντιμετώπισαν όλοι οι Δήμοι πανελλαδικά. Τεράστιες καθυστερήσεις και αναβλητικότητα κατά την εφαρμογή του, δημιούργησαν αδικαιολόγητη ολιγωρία στις διαδικασίες.

Oι αποχωρήσεις έχουν καλυφθεί στο πολλαπλάσιο. Ουδείς αναντικατάστατος.

 Είναι απόλυτα φυσικό σε μια πορεία 4,5 χρόνων, μέσα στην οποία ξεδιπλώνεται το δικό μας όραμα, για το πως αντιλαμβανόμαστε την Διοίκηση και για το πως για μας προέχει το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον, κάποιοι να μην μπορούν να προσαρμοστούν και να βάζουν φραγμούς και εμπόδια στην επίτευξη των όσων επιδιώκουμε. Δεν είναι εύκολο για όλους να δεχτούν πως δεν υπάρχουν κάποιοι που είναι παραπάνω από τους υπόλοιπους και φτάνουν πολλές φορές στο σημείο να θεωρούν “εαυτούς πάνω από όλους”. Εκεί είναι στο χέρι τους ή να συμφωνήσουν και να συστρατευτούν στον κοινό σκοπό, ή να αποφασίσουν να αποχωρίσουν ή να πιέσουν με την συμπεριφορά τους να αποβληθούν. Αυτό έγινε και στις δικές μας περιπτώσεις. Εμείς κανέναν δεν κατηγορούμε και κανέναν δεν καταδικάζουμε. Άλλωστε η Ιστορία και τα γεγονότα αποδεικνύουν πάντα το ποιος έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο. Σε κάθε περίπτωση αυτές οι αποχωρήσεις έχουν καλυφθεί στο πολλαπλάσιο και εμείς σήμερα δηλώνουμε πιο έτοιμοι από ποτέ. Ουδείς αναντικατάστατος όπως ακριβώς λέει με σοφία και πείρα ο λαός μας.
Θεωρώ δεδομένο πως τα ίδια προβλήματα θα δημιουργήσουν, με όποιον συνδυασμό και αν συνεργαστούν. Προσωπικά προβλήματα και ιδιοτελείς επιδιώξεις δεν χωρούν στα σύγχρονα πολιτικά συστήματα. Και ειδικά σε τοπικούς σχηματισμούς, που όλοι είμαστε γνωστοί και όλα μαθαίνονται άμεσα.

Κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν τον Δημοτικό Διάλογο σε Δημοτικό “πόλεμο”.

Η Αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να ψάχνει πίσω από την κάθε απόφαση της όποιας Αρχής, προκειμένου να εντοπίζει αν όλα έχουν γίνει σωστά και αν όλα έγιναν με βάση τις διαδικασίες και την νομιμότητα. Πρέπει ακόμα να έχει σε κάθε πρόταση της Διοίκησης αντιπρόταση αν δεν συμφωνεί ή συμπληρωματικές θέσεις αν δεν έχει καλυφθεί. Απόλυτα λογικά και αναμενόμενα όλα αυτά. Στην δικιά μας περίπτωση όμως δυστυχώς , αυτό δεν συνέβη ποτέ. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των Δημοτικών καθηκόντων μας, κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν τον Δημοτικό Διάλογο σε Δημοτικό “πόλεμο”. Από την πρώτη μέρα ξέχασαν την αντιπρόταση ή την βελτιωτική πρόταση και επιδόθηκαν σε έναν διαρκή αγώνα εναντίον μαγισσών και φαντασμάτων. Δεν ήρθε ούτε μια πρότασή μας που να μην λοιδορηθεί, να μην σπιλωθεί και να μην σκεπαστεί με σκιές και ψίθυρους. Και δεν σταματούσαν εκεί. Όταν έβλεπαν πως τελικά δεν κατόρθωναν να σταματήσουν το όποιο μας βήμα, κατέφευγαν στην καταγγελία και στις μηνύσεις.
Αλλοπρόσαλλες καταστάσεις ανθρώπων που δυστυχώς παρεξήγησαν τον ρόλο τους και μεταβλήθηκαν σε μια διαρκή τροχοπέδη. Αντιπαρέρχομαι τα όσα υποστηρίζει η Αντιπολίτευση και απαντώ πως το έργο μας αποτελεί τον αδιάψευστο κριτή για το πόσο παλέψαμε και δοθήκαμε σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια. Βέβαια ο λαός του Ωρωπού , επειδή ακριβώς έχει και γνώση και κρίση, πολύ σύντομα με την ψήφο του θα δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται και θα αποδείξει ποιον τελικά πιστεύει και το ποιος λέει την αλήθεια.
Δράττομαι της ευκαιρίας να ενημερώσω τους αναγνώστες σας πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε με ποσό 8.500.000 ευρώ, για κατασκευή οδοποιίας , σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Ένα έργο που αφορά 274 δρόμους και οδούς, διαφόρου μήκους και πλάτους, που θα κατασκευαστούν εξολοκλήρου, από την αρχή.

Η παράταξή μας είναι έτοιμη για την επόμενη νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση.

Δηλώνουμε απόλυτα έτοιμοι.
Ο Συνδυασμός μας είναι ακόμα ισχυρότερος και ακόμα πιο πλήρης. Υπάρχει απόλυτη εκπροσώπηση σε ανθρώπινο δυναμικό, υψηλού επιπέδου, από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας. Έχετε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση της ανανέωσης που έχει επιτευχθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέες συνεργασίες και νέες προσχωρήσεις στελεχών, που θα βαρύνουν  σημαντικά την ζυγαριά της Εκλογικής αναμέτρησης. Μαζικά άνθρωποι από όλα τα χωριά μας δηλώνουν την στήριξη και την συμπαράστασή τους και είναι απόλυτα βέβαιο πως έχει δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα δώσει την ώθηση που απαιτείται για την νέα νίκη του Συνδυασμού μας.
Ο Ωρωπός αυτή την περίοδο κέρδισε την θέση του σε όλα τα επίπεδα. Έχει πια λόγο και φωνή. Έχει υπόσταση και έχει και την ισχύ να διεκδικεί και να κερδίζει. Όλα αυτά τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο απλός Δημότης και γι’αυτό συντάσσεται δίπλα μας και με την ψήφο του θα μας ξαναδώσει την εντολή για συνέχεια και κορύφωση του έργου μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω και κάτι τελευταίο, ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς.   Ο Νέος νόμος προτάσσει διά της Απλής Αναλογικής τις συνεργασίες και την αλληλουποστήριξη.
Εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς και με απόλυτη ειλικρίνεια πως θα συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, με όλες εκείνες τις υγιείς Δυνάμεις του τόπου, που με καλή πρόθεση και με σεβασμό, θέλουν να βοηθήσουν στην σωστή και πετυχημένη πορεία του Δήμου μας.
Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν, ούτε χαρακτηρίζουμε εκ των προτέρων κάποιον με καχυποψία και υστεροβουλία. Απορρίπτουμε μόνον όσους , απέδειξαν και αποδεικνύουν πως πάνω από το κοινό συμφέρον και το καλό του πολίτη, βάζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τα ακόρεστα εγώ τους.
Όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, την επόμενη μέρα, συνασπισμένες, κάτω από το λάβαρο της επιτυχίας του Δήμου Ωρωπού, μπορούν και πρέπει να συνυπάρξουν και να παράγουν θαυμαστά αποτελέσματα.



Προηγούμενο
Επόμενο