25 Νοεμβρίου 2018

Ανοιχτή η διαβούλευση για το Σχέδιο Πόλης Ωρωπού


Ξεκίνησε και θα κρατήσει για δύο μήνες έως τα τέλη Ιανουαρίου η διαβούλευση για το Σχέδιο Πόλης στην Δημοτική Ενότητα Ωρωπίων συμπεριλαμβανομένου και του Συκαμίνου. Την συνοπτική παρουσίαση  του σχεδίου για την Β΄φάση της Μελέτης  συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δέδες  και παρουσίασε η διευθύντρια του μελετητικού γραφείου που την έχει αναλάβει κ. Καραθανάση, στο ΚΑΠΗ Ν. Παλατίων.
 Η μελέτη που παρουσιάστηκε είναι ουσιαστικά η επαναφορά του παλιού ρυμοτομικού σχεδίου Σκάλας Ωρωπού και Χαλκουτσίου που είχε "παγώσει". Η διαβούλευση θα μείνει "ανοιχτή" για δύο μήνες και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, πολίτης, πολιτικός μηχανικός ή φορέας της περιοχής μπορεί να επισκεφτεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωρωπού στο Δημαρχείο να δει τους σχετικούς χάρτες με τις χρήσεις γης και τις εντάξεις στο σχέδιο πόλης ώστε να καταθέσει προτάσεις. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι το σχέδιο και οι χάρτες του μελετητικού γραφείου θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου ώστε όλοι οι πολίτες και οι πολιτικοί μηχανικοί να έχουν πρόσβαση εύκολα στο υλικό για να μπορέσουν να το αξιολογήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μεταξύ άλλων, στα όσα παρουσιάστηκαν προβλέπεται η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Σκάλας Ωρωπού Νέων Παλατίων, η κατάργηση του νεκροταφείου Νέων Παλατίων και δημιουργία στη θέση του πάρκου, η κατασκευή παρακαμπτήριας οδού Σκάλας Ωρωπού και  ιδιαίτερο πλάνο ανάπτυξης για την περιοχή από τις Παλιές Φυλακές έως το Δημαρχείο.

 Μεγάλο κομμάτι της Δημοτικής Ενότητας εξακολουθεί να θεωρείται Αγροτική γη ενώ προβλέπεται και Ζώνη για τη δημιουργία βιοτεχνιών και βιομηχανιών μέσης και χαμηλής όχλησης. Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για τις περιοχές που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Πόλης αλλά για όλους τους δημότες και ιδιοκτήτες της Δημοτικής Ενότητας Ωρωπίων. Και είναι σημαντικό γιατί καθορίζει τις Χρήσεις γης και οι Χρήσεις γης παίζουν το σημαντικότερο ρόλο για κάθε μελλοντικό πλάνο ανάπτυξης όλης της περιοχής καθορίζοντας την υποβάθμιση ή αναβάθμιση περιουσιών και τρόπου ζωής.
Προηγούμενο
Επόμενο