8 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ωρωπού: Η Παιδεία στο επίκεντρο


Φίλοι και στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκαν χθες Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων σε μία άρτια οργανωμένα πολιτική εκδήλωση από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ωρωπού με θέμα την Παιδεία. Κεντρική προσκεκλημένη ήταν η Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος και βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως. Μετά από σύντομη τοποθέτηση του Προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης κ. Νίκου Χριστοδούλου, το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε το στέλεχος  Βούλα Μπάρδη. Η τοποθέτηση της κ. Κεραμέως κινήθηκε σε δύο άξονες. Πρώτα περιέγραψε τα πλήγματα που έχει επιφέρει στην Παιδεία η σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και ύστερα περιέγραψε τι θα κάνει η N. Δ. για την Παιδεία αν αναλάβει την κυβέρνηση. Ως προς τα πλήγματα, η βουλευτής έκανε αναφορά στην εξίσωση όλων προς τα κάτω, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην κατάργηση της αριστείας, στην υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, στην απαξίωση της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, στην κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στην υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε τόσο από την υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας όσο και από τα υπόλοιπα στελέχη που πήραν το λόγο,  για την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα και την ανομία μέσα στα Πανεπιστήμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρουσιάζεται με αφορμή το άσυλο. Το Πανεπιστημιακό άσυλο ιδεών έχει μεταλλαχθεί στις μέρες μας σε άσυλο παραβατικότητας σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές. Η κ. Καραμέως αναφέρθηκε στους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και συγκεκριμένα στην εξασφάλιση της αυτονομίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κυρίως των Πανεπιστημίων, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στην αποκατάσταση της αριστείας.
 Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που είπε ότι θα πρέπει να μπορούν να παίρνουν τα Πανεπιστήμια με ένα λιγότερο συγκεντρωτικό Υπουργείο, μίλησε για την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής, μίλησε για επαναφορά-αναβάθμιση του ολοήμερου σχολείου και για την έμφαση που θα δοθεί στα επαγγέλματα του μέλλοντος και στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, για την ανάγκη σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση και τα σχέδια για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία νέων σχολικών υποδομών με την μέθοδο ΣΔΙΤ (Συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί πετυχημένες ενώ αναφορά έγινε και στην δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Παρεμβάσεις έκαναν μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αρμυριώτης και Παναγιώτης Πέππας. Στα θέματα ειδικής αγωγής τοποθετήθηκε ο Βασίλης Βουβουσίρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Πολυχρόνη, προέδρου του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων, ο οποίος ζήτησε να καθιερωθεί το μάθημα Τοπικής Ιστορίας στα σχολεία έστω με τη μορφή project και να επιδιωχθεί η δημιουργία μιας νέας Πανεπιστημιακής μονάδας με το όνομα "Αμφιάραος" στον Δήμο Ωρωπού.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο επίσης υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος και η εκπρόσωπος της ΝΟΔΕ Β. Αττικής Γεωργία Βάθη.
Προηγούμενο
Επόμενο