9 Νοεμβρίου 2018

Η συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη





Πως κρίνετε την διοίκηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής ;

Το μηδενικό της έργο τα λέει όλα. Αμέτοχη και προκλητική στα κοινωνικά προβλήματα, με αδιαφάνεια και αλαζονεία στη διοίκηση του Δήμου.
Αναλώθηκε επί 4 χρόνια, ασχολούμενη μόνο με ό,τι έργο προέκυπτε από την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, με πράξεις που μόνο στόχο είχαν την εξυπηρέτηση των ημετέρων. Αμέτρητες απευθείας αναθέσεις, που έγιναν κανόνας και καθεστώς, πέρα από κάθε λογική και κάθε δεοντολογία, χρησιμοποιώντας μεθόδους που ανέδειξαν την ανηθικότητα. Με καταστροφικές αποφάσεις-υποχωρήσεις, όπως η δημιουργία ΧΥΤΥ στο λατομείο Ντουμάνη και με κακοδιαχείριση από τα Νομικά Πρόσωπα που δρουν ανεξέλεγκτα, φτάνοντας στο σημείο να ομολογούν την έκδοση εικονικών τιμολογίων και να τα χειροκροτεί.
Πλήρης ανικανότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε Κάλαμο και Καπανδρίτι και εκμετάλλευση ακόμα και αυτών των τραγικών στιγμών, για μερικές ακόμη απ’ευθείας αναθέσεις σε κουμπάρους και φίλα προσκείμενους.
Ανικανότητα και ανευθυνότητα και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αφού αποδέχθηκε την λύση της Μαλακάσας χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς και χωρίς να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, αλλά ούτε να ζητήσει από την Πολιτεία όλα εκείνα που ήταν υποχρεωμένη να παρέχει για την ασφάλεια των κατοίκων της Μαλακάσας και όχι μόνο.
“Εκδικητική” αντιμετώπιση περιοχών, που την είχαν εκλογικά αποδοκιμάσει, με αποκορύφωμα τον Αυλώνα, που εγκαταλείφθηκε και πέρασε μια τετραετία απαξίωσης στις ανάγκες του και στην ποιότητα της ζωής του.
Αλλά και στον τομέα της ασφάλειας ήταν απούσα και εγκληματικά αδιάφορη. Αστυνομικά τμήματα έκλεισαν και συγχωνεύθηκαν, οδηγώντας έτσι στον τρόμο ολόκληρες περιοχές του Δήμου, που παραμένουν αφύλακτες και ανοχύρωτες.
Και φυσικά, με όλη αυτή τη διοικητική “προϊστορία”, δυστυχώς περιμένουμε να δούμε και άλλα δυσάρεστα ακόμη, μέχρι να έρθουν οι επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.
Ας μην ξεχνάμε πως έχουν προετοιμάσει την εγκατάσταση ΧΥΤΥ στο λατομείο ‘’Ντουμάνη’’, έχουν ιδιωτικοποιήσει ήδη την αποκομιδή των απορριμμάτων , έχουν ξεκινήσει την ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού και το μόνο που μένει να ιδιωτικοποιήσουν είναι η ύδρευση.

- Οι περιοχές του Δήμου Ωρωπού, βρίσκονται εδώ και δεκαετίες, εκτός κεντρικού αναπτυξιακού σχεδιασμού. Τι πλάνο έχει η παράταξή σας, για την ανάπτυξη στον Δήμο;

Έχει χαθεί πολύς και σημαντικός χρόνος για την περιοχή μας. Οι υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί και είναι πλέον ανύπαρκτες. Είναι πρώτιστο καθήκον μας να δώσουμε την μάχη να τις ανασυστήσουμε και να τις κάνουμε αποδοτικές και χρήσιμες. Ο σχεδιασμός ενός ορθολογικού και επιστημονικά επεξεργασμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι από τους πρώτους στόχους της δικιάς μας αυριανής Διοίκησης. Το αποχετευτικό, έργο πνοής και ανάπτυξης για την περιοχή μας, άμεσα συνυφασμένο με την υγεία και την αναβάθμιση της ζωής μας, από την πρώτη μέρα θα τεθεί στην σωστή του βάση, θα δρομολογηθεί η άμεση και μόνιμη επίλυσή του. Οι παρεμβάσεις μας σε Υπουργεία και σε Υπηρεσίες θα είναι καθημερινές και πιεστικές, δίνοντας από την πρώτη στιγμή στους αρμοδίους να καταλάβουν, πως η υποχωρητικότητα και η ανεπάρκεια έχουν τελειώσει για τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ωρωπού.


- Εκτός από αυτά που μας αναφέρετε και πράγματι είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ποιο είναι αυτό που πιστεύετε ότι θα δώσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη του Δήμου μας;

Μεγάλο το μέλημά μας και άμεσες οι παρεμβάσεις μας για το τεράστιο ζήτημα του τουρισμού. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή πραγματικά ευλογημένη. Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις για ανάταση της πραγματικής οικονομίας του τόπου. Ο Δήμος μας πρέπει να γίνει πόλος ψυχαγωγίας, ξεγνοιασιάς, διασκέδασης αλλά και επιμόρφωσης για τους κατοίκους της Αθήνας και όχι μόνο. Διαθέτει πλήθος προτάσεων τις οποίες πρέπει να αναδείξουμε τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για το χειμώνα, με έργα και όχι με λόγια και άκαπνες επιτροπές.
Ο Δήμος μας διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής, με πεντακάθαρα νερά, ένα καταπληκτικό βουνό, την Πάρνηθα, από τα ωραιότερα στην Ελλάδα  κατάλληλο για πεζοπορία, αναψυχή και υπαίθριες δραστηριότητες, δυο πανέμορφες λίμνες, το παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό κέντρο του Αμφιαρείου, πολλά και αξιόλογα μοναστήρια, που μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες πιστούς και τόσα άλλα που καθιστούν την περιοχή μας τουριστικό προορισμό 365 ημερών. Όλα αυτά πρέπει να αναδείξουμε, τα οποία η ανικανότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής  έχει θάψει στην εγκατάλειψη.
Επίσης, δυναμική στην τοπική ανάπτυξη θα δώσει και η άμεση καταγγελία και ακύρωση όλων των καταστροφικών αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής.

- Χαρακτηρίσατε προηγουμένως αμέτοχη και προκλητική στα κοινωνικά προβλήματα την σημερινή Δημοτική Αρχή. Εσείς πως θα χειριστείτε το θέμα Κοινωνική Πολιτική;

Ο τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής είναι από την φύση του πολύ σοβαρός και απαιτεί πολύ ιδιαίτερη αντιμετώπιση, με κινήσεις προσαρμοσμένες στον άνθρωπο, τις ανάγκες και την αξιοπρέπειά του.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή πρωτίστως στερείται κοινωνικής ευαισθησίας και αυτό είναι πασιφανές. Δεν διαθέτει ίχνος αγωνίας για την καθημερινότητα του ανθρώπου σε απόγνωση. Έλαμψε με την απουσία της από όλα τα κοινωνικά προγράμματα και αυτά που βρήκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές τα πασάλειψε και τα εγκατέλειψε. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι έστησε ένα μηχανισμό εκμετάλλευσης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη, προκειμένου να φαίνεται ότι προσφέρει όλα εκείνα που είναι ηθικά τουλάχιστον υποχρεωμένη να προσφέρει, αλλά και που συγχρόνως είναι  αναφαίρετο δικαίωμα του Δημότη -σε ανάγκη- να λάβει.
Η δικιά μας Διοίκηση θα δει με υπευθυνότητα και αγάπη αυτά τα ζητήματα. Θα ακολουθήσει πολιτική με σεβασμό στον έχοντα ανάγκη συνδημότη μας και στην οικογένειά του. Είναι υπέρτατη ανάγκη, αν θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, να ακούσουμε την φωνή του. Την φωνή ενός ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξιλαστήριο θύμα μια κεντρικής καταστροφικής πολιτικής. Είναι μονόδρομος για μας να του ξαναδώσουμε την ελπίδα, σε όλα όσα άλλοι του στέρησαν.

- Άλλες σκέψεις σας που έχουν σχέση με την κοινωνική φροντίδα;

Οι παιδικοί σταθμοί θα αναδιοργανωθούν και θα αναπτυχθούν προκειμένου να καλύπτουν κάθε χρόνο, όλα τα παιδιά των συμπολιτών μας, χωρίς να ζητούνται ‘’ανταλλάγματα’’ και χωρίς να επιδεικνύονται χάρες και προτιμήσεις.
Τα ΚΑΠΗ θα πάψουν να αποτελούν ρουσφετολογικά κέντρα και θα δοθούν σε όλους τους πολίτες που τα δικαιούνται, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις.
Τα κοινωνικά συσσίτια θα αναβαθμιστούν και θα δοθούν σε περισσότερους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη, σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια και την αξία αυτών των ανθρώπων, που σήμερα αντιμετωπίζονται από την Δημοτική Αρχή, σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει ποτέ να νιώσουν την ανάγκη να τρέξουν σε επιχειρήσεις ημετέρων, προκειμένου να εξοικονομήσουν γιαρμάδες ελεημοσύνης.
Ιδιαίτερη στοργή και προσοχή θα δοθεί στους ΑΜΕΑ συμπολίτες μας, προκειμένου να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν τις ειδικές τους ικανότητες και να αποδειχθεί πόση δύναμη και πόση αξία έχουν.
Οι δομές εκπαίδευσής τους θα ενισχυθούν και θα γίνει προσπάθεια για ίδρυση νέων, μιας και η περιοχή μας είναι τεράστια και οι ανάγκες μεγάλες.
Φυσικά, για το τεράστιο θέμα της κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσουμε, επεξεργαζόμαστε ακόμη πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν πράξεις και όχι μόνο λόγια.

- Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τον Πολιτισμό;

Αρχή μας είναι ότι Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα δημοτικά ή τα ιδιωτικά με την “ευλογία” του Δήμου πανηγύρια. Ο Πολιτισμός στον τόπο μας είναι αναγκαίο σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη να ξαναποκτήσει την αξία και το “μέγεθός” του και φυσικά να απαλλαγεί από την σημερινή ζοφερή και ανύπαρκτη λογική του. Μια λογική που έχει να κάνει με αλληλοεξυπηρετήσεις, με αποφάσεις χωρίς νομιμότητα, με εικονικά τιμολόγια και με εκδηλώσεις που γίνονται για να γίνονται, χωρίς ούτε να έχουν αποφασίσει τα αρμόδια Συμβούλια, ούτε να πληρούν τις απαιτήσεις του νόμου.
Ο Πολιτισμός ανήκει στον Δημότη μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων του και σε αυτόν θα απευθυνθούμε για την συνδιαμόρφωση και την συνδιοργάνωση, όλων όσων τον ενδιαφέρουν, τον ψυχαγωγούν, τον διδάσκουν, τον διασκεδάζουν και παράλληλα αναδεικνύουν ολόκληρη την περιοχή μας.
Πολιτισμός από τον Δημότη, για τον Δημότη, θα είναι το σύνθημα της δικιάς μας επόμενης μέρας.

- Τι μπορεί να κάνει η δικιά σας Δημοτική Αρχή, για την στήριξη της Νεολαίας, της Παιδείας, αλλά και του παραγωγικού ιστού του Δήμου;

Νεολαία. Το Α και το Ω μιας κοινωνίας. Αν η Νεολαία δεν είναι πρωτοπόρα, ή ακόμα χειρότερα, αν είναι απούσα, τότε η κοινωνία είναι καταδικασμένη σε τέλμα.
Της Νεολαίας σήμερα, δυστυχώς, δεν της έχει δοθεί χώρος πουθενά. Η Δημοτική Αρχή Ρούσση, έχει επιλέξει να την έχει έξω από τα δημοτικά πράγματα. Συνειδητά και προσχεδιασμένα.
Εμείς από την πρώτη στιγμή θα καλέσουμε την Νεολαία “στις επάλξεις”. Να ακούσουμε πρωτίστως τα προβλήματά της, να δούμε και να μάθουμε από την ίδια τους στόχους της, να συνταξιδέψουμε στα όνειρά της, να την κάνουμε συμμέτοχο στο όραμά μας για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, ένας πραγματικά πρωτοπόρος και απαραίτητος θεσμός, που κακώς για εμάς δεν έχει στην πράξη θεσμοθετηθεί, θα δημιουργηθεί και θα ενδυναμωθεί, από την πρώτη μέρα της δική μας διακυβέρνηση.
Με εκλογές επίσημες και με καθολική συμμετοχή όλων των νέων του Δήμου μας θα προκύψει το αντίστοιχο αυτό όργανο που θα κληθεί να μας καθοδηγήσει σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους νέους αλλά και όχι μόνο.
Με συνεδριάσεις που θα συνδυάζονται και θα συνδέονται με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μπουν επί τάπητος και θα επιλυθούν συμμετοχικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα νιάτα του Δήμου μας.
Σχεδιάζουμε ταυτόχρονα την δημιουργία κέντρων νεότητας, όπου, μέσα από τις δράσεις τους θα δημιουργούνται στόχοι για τους νέους μας και μέσα από τους στόχους αυτούς θα προκύψουν εκείνα τα πεδία που χρειάζονται οι νέες ιδέες για να ανθίσουν και να αναπτυχθούν.
Παιδεία. Άλλο τεράστιο στοίχημα για μια Δημοτική Αρχή που θέλει να συνδυάσει την παρουσία της στα πράγματα με έργο που θα καθορίσει την ιστορική πορεία της περιοχής της.
Αναδιοργάνωση και επαναφορά λειτουργικότητας για όλες τις υποδομές, με σχέδιο και  πλάνο.
Άμεση επικοινωνία και άμεση αποκατάσταση συνεργασίας του Δήμου με τους Συλλόγους Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων και με τα Μαθητικά Συμβούλια.
Επανασχεδιασμός της διδακτικής πραγματικότητας και ορθολογισμός του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, που έχουν σχέση με την Εκπαιδευτική Διαδικασία.
Δημιουργία νέων Σχολικών Εγκαταστάσεων, στις περιοχές που το πρόβλημα χρονίζει και διαιωνίζεται, όπως οι Αφίδνες και ριζική ανακαίνιση όλων των παλαιών σχολικών συγκροτημάτων.
Παραγωγικός Ιστός-Επαγγελματίες.
Έννοιες και κατηγορίες που πριν μερικά χρόνια αποτελούσαν το πιο ανεπτυγμένο και δυναμικό κομμάτι της περιοχής μας και σήμερα αργοπεθαίνουν, χτυπημένοι τόσο από την κρίση, όσο και από την ανικανότητα μιας Δημοτικής Αρχής, που δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει.
Κύριο μέλημά μας από την πρώτη στιγμή θα είναι η στήριξη αυτών των ανθρώπων μέσα από προτάσεις αναπτυξιακές που δεν θα τις εφεύρουμε βεβαίως εμείς, μιας και υπάρχουν εδώ και χρόνια, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχει τα προγράμματα, αλλά και τα κονδύλια, προκειμένου να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι να αναπτύξουν και να ξανακερδίσουν τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες τους.
Αρκεί κάποιος να ασχοληθεί, να τους καλέσει , να τους κατευθύνει, να τους επιμορφώσει, να τους εφοδιάσει και να τους στηρίξει.
Ό,τι ακριβώς δεν έκανε η Δημοτική Αρχή Ρούσση.
Θα στηρίξουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατί γνωρίζουμε και την αξία, αλλά και την σημασία των όσων κάνουν, αλλά και γιατί αξίζουν ευκαιρίες, τώρα ακριβώς που φαίνεται πως τα αδιέξοδα δεν επιτρέπουν τέτοιες.

- Κάθε Υποψήφιος Δήμαρχος πριν τις Εκλογές δηλώνει ότι θα αναβαθμίσει τα Τοπικά Συμβούλια. Εσείς τι προτίθεστε να κάνετε;

Τα τοπικά Συμβούλια είναι μια παλιά πονεμένη ιστορία, με μεγάλη σημασία και με υποτιμημένη θέση, τόσο από τον νομοθέτη, όσο και από τις εκλεγμένες Δημοτικές Αρχές.
Ιδιαίτερα σε Δήμους σαν τον δικό μας  που αποτελείται από αυτόνομα μεγάλα χωριά-κωμοπόλεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά τόσο μορφολογικά όσο και κοινωνικά, πρέπει  κάθε χωριό να διοικείται από το δικό του Συμβούλιο, που γνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο συμπεριφοράς, των κατοίκων της περιοχής. Εμείς στόχο έχουμε να αναβαθμίσουμε τα Τοπικά Συμβούλια, δίνοντάς τους πραγματικές και όχι τυπικές αρμοδιότητες και ζητώντας τους να διαμορφώσουν το πλαίσιο Διοίκησης του χωριού τους.
Θα προωθήσουμε και θα ενδυναμώσουμε την συνεργασία και την συχνή επικοινωνία των τοπικών Συμβουλίων με τους Συλλόγους και τις Ενεργές ομάδας της περιοχής τους και θα αναζητήσουμε λύσεις συναινετικές και αποδεκτές από την τοπική κοινωνία.
Πλήρης διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα ζητήματα, που αφορούν τους κατοίκους του κάθε χωριού, με στόχο την αξιοποίηση κάθε συμπολίτη που έχει ιδέες και θέληση να βοηθήσει, ανεξάρτητα αν μας έχει στηρίξει ή όχι. Άλλωστε το πνεύμα του νόμου, με την εφαρμογή της απλής Αναλογικής αυτό ακριβώς προτάσσει. Συνεργασία, αλληλοσεβασμός, αποφάσεις με μεγάλη κοινωνική αποδοχή και καθαρή συνείδηση. Λέξεις που αποτελούν άγνωστο και κενό γράμμα για την παρούσα Δημοτική Αρχή.

- Οι πολίτες ρωτούν:
Πως μπορεί να υπάρξει τοπική Συγκοινωνία  που να εξυπηρετεί και να ενώνει όλες τις περιοχές; Τι θα γίνει με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νερού ;

Είναι αστείο στις μέρες μας να συζητάμε για το αν μπορούν να συνδεθούν 12 χωριά με μια απευθείας λεωφορειακή γραμμή, που θα δώσει λύσεις και θα ανακουφίσει δεκάδες συμπολίτες μας.
Στον 21ο αιώνα στις ευνομούμενες και σύγχρονες κοινωνίες, υπάρχουν συγκοινωνιολόγοι,  συστήματα επιστημονικά,  άνθρωποι που έχουν ενώσει πόλεις και πόλεις και σωστά κατανεμημένες και καταγεγραμμένες ανάγκες.
Ο συνδυασμός όλων αυτών φέρνει θετικό αποτέλεσμα σε πολύ δυσκολότερες περιπτώσεις από του Δήμου μας.
Εμείς θα εκμεταλλευτούμε όλα αυτά που προαναφέραμε, και θα προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά αποδεκτό.
Σαφώς από το γραφείο και χωρίς διάθεση, τίποτα δεν είναι εύκολο.
Η ζωή είναι έξω στον δρόμο, μαζί με τους πολίτες, Εκεί θα είναι το δικό μας καθημερινό μετερίζι αναζήτησης λύσεων και προοπτικών.
Όσο για τους φουσκωμένους λογαριασμούς, τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Θα επανεξετάσουμε όλα τα τιμολόγια που έχει καθιερώσει η Δημοτική Αρχή Ρούσση και θα προχωρήσουμε σε άμεσες αλλαγές και τροποποιήσεις, προσαρμόζοντάς τα στις δύσκολες σημερινές κοινωνικές συνθήκες εξασφαλίζοντας και τη δικαιότερη κατανομή τους.
Είναι σαφές πως αυτό που ισχύει σήμερα με τους λογαριασμούς ούτε δίκαιο, αλλά ούτε και μελετημένο είναι. Μια δουλειά του ποδαριού για εύκολη “λύση” στα οικονομικά που μαστίζονται από  απευθείας αναθέσεις και αχρείαστους εργολάβους.

 - Ποιο είναι το όραμα της παράταξής σας για την περιοχή;

Το πρώτο μέλημα της δικιάς μας επόμενης μέρας, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στην Δημοτική Αρχή.
Η αντικατάσταση δηλαδή της ζοφερής ατμόσφαιρας που πνίγει σήμερα την περιοχή μας, μετά τις ατέλειωτες αδιαφανείς και καταδικαστέες πράξεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Ρούσση.
Στην συνέχεια, θα κάνουμε κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις, πως η δικιά μας αντίληψη για τα πράγματα δεν ταυτίζεται με την μονολιθική και εγωιστική πρακτική που λέει πως εμείς εκλεγήκαμε, άρα εμείς θα διοικήσουμε μόνοι μας . Σήμερα, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο  να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στις οποίες μια κοινωνία, συμμετοχικά, ισότιμα, δημοκρατικά και αξιοκρατικά θα αποφασίζει και μια Δημοτική Αρχή αντίστοιχα θα εκτελεί αυτές τις αποφάσεις των πολιτών.
Σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να αναζητήσουμε και να ανακαλύψουμε όλα εκείνα που μας ενώνουν και μας κάνουν δυνατότερους και όχι εκείνα που μας χωρίζουν και μας κάνουν ευάλωτους.
Σήμερα είναι η ώρα να αλλάξουμε για να πάμε μπροστά.
Ονειρεύομαι μια κοινωνία ανθρώπινη που θα απολαμβάνει σεβασμό από τη Διοίκησή της, θα νοιώθει σίγουρη και περήφανη για αυτήν και θα ξέρει πως ό,τι γίνεται, γίνεται στο φως και με διαφάνεια και δεν συντελείται στο σκοτάδι εξυπηρετώντας  συμφέροντα.
Όταν όλα τα παραπάνω τα πετύχουμε και θα τα πετύχουμε, τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα και σίγουρα βήματα στην αναδιοργάνωση και την αναγέννηση της περιοχής μας.
Είμαι απόλυτα βέβαιος πως η αυριανή μέρα για τον Δήμο Ωρωπού θα είναι πολύ καλύτερη και θα ξανακερδίσει όλα όσα μια κακή Δημοτική Αρχή απώλεσε και όσα κατέστρεψε.
Και να είσαστε σίγουρη κυρία Τσαρουχά, πως για όλα αυτά θα  παλέψουμε, και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε…
...για να μη χάσουν τα παιδιά μας την ελπίδα!
...για να ξαναχτίσουμε ό,τι μας γκρέμισαν!
...για να μην υπάρξει ξανά θολό τοπίο στο δρόμο μας!
...για να μην κοπεί ό,τι ακόμη δένει την κοινωνία του
   Δήμου μας!


Προηγούμενο
Επόμενο