23 Ιουνίου 2018

Δικαίωμα όλων μας και υποχρέωση των αρχών για δημόσια και δωρεάν υγεία


Ενημέρωση προς τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού για τον τρόπο λειτουργίας και τις Παροχές Υπηρεσιών Υγείας από την νέα μονάδα υγείας Ωρωπού (ΠΕΔΥ- Τ.Ι. Σκ. Ωρωπού)



Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, η νέα μονάδα βρίσκεται στην αρχή της Λεωφόρου Χαλκουτσίου, στεγάζεται σε κτίριο που ανήκει στον Δήμο Ωρωπού και αφού ανακαινίστηκε εξολοκλήρου και εξοπλίστηκε πλήρως από τον κ.Αθανάσιο Μαρτίνο, παραχωρήθηκε στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για χρήση και λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2017 σαν μια σύγχρονη Μονάδα Υγείας.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στις ενέργειες του Δημάρχου Ωρωπού για την δημιουργία αυτού του πολύτιμου έργου για την περιοχή μας, όπως θα ήταν επίσης παράλειψή μου να μην αναφέρω τις καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεις του κ. Γιώργου Γιασημάκη, Ιατρού της μονάδας ,τόσο στον δωρητή κ. Μαρτίνο, όσο και στο Υπουργείο Υγείας, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως στην προσπάθεια που κατέβαλε για το ξεπέρασμα της γραφειοκρατίας, για την έναρξη της λειτουργίας της νέας μονάδας και την αγωνιώδη προσπάθεια του ως υπεύθυνος αυτής, για να την στελεχώσει και να οργανώσει τον τρόπο λειτουργίας της .
Θα ήταν επίσης  άδικο να μην αναφέρω και έναν ακόμα άνθρωπο, που χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα και αυτός είναι  η Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠE Αττικής κ. Κισκήρα Χρυσάνθη.
Συμμετοχή είχε και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, Πριμικύρη Αικατερίνη που ανέλαβε την παράδοση-παραλαβή της μονάδας.
Με λυπεί όμως το γεγονός φίλες και φίλοι και δεν θα μπορούσα να μην το αναφέρω ,ότι μετά την ημέρα των εγκαινίων η Δημοτική Αρχή είναι απούσα.
Ίσως να μπορούσε μια φορά ο Δήμαρχος να επισκεφτεί την μονάδα, να ρωτήσει, να ακούσει τους εργαζόμενους, να ενημερωθεί για την λειτουργία και τα προβλήματα της μονάδας, να μιλήσει με τον υπεύθυνο και πιθανόν να έδινε και λύσεις σε κάποια προβλήματα. Ας ελπίσουμε να το κάνει στο μέλλον.
Η μονάδα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις οκτώ το πρωί έως τις επτά το απόγευμα, απαρτίζεται από άριστο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.
Καθημερινά βρίσκονται στην μονάδα οι παρακάτω ειδικότητες:
Παθολόγος , Γενικός Ιατρός, Παιδίατρος, Πνευμονολόγος, Γενικός Χειρουργός και Γυναικολόγος.
Κάθε Τρίτη υπάρχει Ψυχίατρος, κάθε Τετάρτη υπάρχει Ορθοπεδικός, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη υπάρχει Καρδιολόγος.
Επίσης κάθε Δευτέρα πραγματοποιούνται αιμοληψίες (για εργαστηριακό έλεγχο) .
Καθημερινά εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά χωρίς ραντεβού.
Για συνταγογράφηση ή χρόνιες παθήσεις απαιτούνται ραντεβού, τα οποία κλείνονται καλώντας στο τηλέφωνο τα πενταψήφια νούμερα.
Επίσης καθημερινά υπάρχει ελεγκτής Ιατρός ΕΟΠΥΥ.
Τέλος αναμένουμε την αποκατάσταση της βλάβης που υπάρχει στο χώρο και είναι ενήμερες όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ωρωπού, ώστε να τεθεί σε λειτουργία και το Οδοντιατρικό τμήμα.
Για την καλύτερη όμως εξυπηρέτησή σας, ενημέρωση, πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της μονάδας που είναι τα εξής:
2295032260 – 2295032222-2295039982.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για άλλες ειδικότητες ιατρών που θα καλύψουν την μονάδα γιατί ο αγώνας μας είναι διαρκής.
Όμως φιλές και φίλοι η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη στην διεκδίκηση για καλύτερες παροχές υγείας στο τόπο μας.
Είναι δικαίωμά μας και υποχρέωση των αρχών, τόσο των τοπικών όσο και της κεντρικής εξουσίας, να παρέχουν δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους τους πολίτες, ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας.
 Θεόδωρος Κωστόπουλος


Προηγούμενο
Επόμενο